Najavljene veće padavine u Srbiji, timovi MUP-a u pripravnosti

Vesti 17. dec 202213:03 8 komentara
Rečna policija
Shutterstock/ilustracija

Povodom najavljenih većih padavina od strane RHMZ-a koje u narednih 48 časova mogu prouzrokovati porast vodostaja reka, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a stavili su u pripravnost timove za spasavanje i rad na vodi i vrše neprestani obilazak terena kao i građana na potencijalno kritičnim tačkama.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu vrše obilazak terena u Kraljevu, kod Ušća i u Raški, gde za sada nema ugroženog stanovništva ni objekata.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Prijepolju u mestima Brodarevo, Ivanje i Zalug kod Prijepolja obilaze teren, meštane i prate situaciju za slučaj potrebe evakuacije lica.

Na terenu su i pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Šapcu i to u Ljuboviji, Malom Zvorniku, Loznici, Bogatiću, kao i u Šapcu, Krupnju, Koceljevi i Vladimircima.

Sektor za vanredne situacije je juče uputio upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za preduzimanje svih operativnih i preventivnih mera u cilju sprečavanja i ublažavanja posledica potencijalnih poplava u cilju bezbednosti građana Republike Srbije, njihove imovine i materijalnih dobara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare