Nakon hapšenja „Snajpera“, isplivali detalji iz njegove prošlosti

Vesti 04. mar 202119:18 > 20:4421 komentara

Slobodan Milutinović zvani Snajper iz Novog Sada i osoba čiji su inicijali G.N. iz Novih Ledinaca, koji su juče uhapšeni na Jahorini, pušteni su na slobodu nakon kriminalističke obrade, rekao je agenciji Srna portparol Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer. Posle jučerašnjeg hapšenja vođe navijača Vojvodine, u javnost su počeli da isplivavaju detalji iz njegove kriminalne prošlosti, ali i veze sa političarima.

Prvo se proslavio na tribinama, ubrzo je postao poznat i policiji i novinarima. Slobodan Milutinović Snajper uhapšen je u sredu na Jahorini, a novinar radija 021 Zoran Strika kaže da ga je iznenadilo samo to što se „Snajper“ iza rešeteka nije našao i ranije.

POVEZANE VESTI

„Postoji zaista dosta stvari koje bi mogle da se istražuju u vezi sa Slobodanom Milutinovićem.To je onako jedna romantiična priča pre svega, nekoga ko je potekao sa tribine, ko iza sebe ima kriminalnu prošlost, ko ima prijave zbog nasilničkog ponašanja, zbog iznude, zbog trgovine narkoticima, i u suštini njegov uticaj je s vremenom rastao“, kazao je MIlutinović.

Zbog dela za koja je osuđivan, u zatvoru je proveo tri godine. Tri puta je pokušavano i njegovo ubistvo, postavljenjem bombe pod automobil, poslednji put u februaru 2020. godine, kada je u novosadskom naselju Grbavica eksplodirao njegov „Porše Kajen“.

Kao vođa navijačke grupe „Firma“ ostao je zapamćen i po napadu na fudbalera „Vojvodine“ Nikolu Trujića.

Zbog nasilničkog ponašanja sudskom odlukom zabranjen mu je ulaz na stadion „Karađorđe“. Vrata kluba su mu ipak ostala otvorena, pa tako decembra 2020, glasovima navijača, Milutinović postaje član Upravnog odbora FK Vojvodina.

„U upravi Vojvodine imamo jednu situaciju koja deluje kao prilično loš vic. Predsednik Upravnog odbora jeste osoba koja je bila savetnik gradonačelnika Novog Sada za investicije, predsednik Skupštine je gradonačelnikov advokat, takođe član Upravnog odbora je osoba koja je direktor regionalnog centra BIA, deo upravnog odbora je i Dušan Bajatović, imate dakle sve te ljude koji jesu uticajni u tom polju i na kraju imate osobu koja ima dakle kriminalnu prošlost“, naveo je Strika.

Iz kluba za sada ne žele da daju nikakve komentare.

„Poštovani, s obzirom da je sednica UO FK Vojvodina zakazana za utorak, 9. marta, ja kao predsednik daću izjavu za javnost u vezi hapšenja člana UO nakon održane sednice“, saopštio je predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić.

Posle Milutinovićevog hapšenja društvenim mrežama počela je da kruži i njegova fotografija sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, nastala prilikom jednog prijema u gradskoj kući. Drugi konkretni dokazi o vezi uhapšenog vođe navijača i prvog čoveka Novog Sada, za sada ne postoje.

Komentari

Vaš komentar