Nakon jurnjave i pretnji po niškom trgu, prorežimski i kritički novinar na sudu

Vesti 25. jan 202319:3211 komentara

Dve nedelje nakon jurnjave i pretnji po niškom trgu, dvojica medijskih urednika - jedan prorežimski, drugi kritički, našli su se pred sudom, ali po ranijoj privatnoj tužbi prorežimskog. Nikola Panić tužio je urednika Niške inicijative Srđana Nonića za uvrede i od njega zahteva 600.000 dinara.

Prvi susret urednika dva niška portala, posle incidenta 13. januara na glavnom gradskom trgu, kada je jedan – iz provladinog Gradskog portala 018, usred dana jurio drugog, kritički nastrojenog prema vlasti. Taj prvi susret je protekao danas bez incidenata i mirno u jednoj od sudnica Osnovnog suda u Nišu.

Našli su se tu povodom privatne tužbe koju je Panić podneo protiv Nonića.

POVEZANE VESTI

Povod za tužbu je satirična objava na Niškoj inicijativi i tekst, kao i komentar Nonića dat dnevnom listu Danas. Sve se to odnosilo na činjenicu da je Nikola Panić iz Gradskog portala, zaposlen u Gradskoj upravi i aktivista SNS-a, dobio povelju udruženja češko-srpskog prijateljstva Beseda – za doprinose i profesionalnost u novinarskom radu.

Ročište je danas odloženo za 13. februar, zato što je tuženi Nonić zahtevao dodatno vreme kako bi angažovao branioca.

„Zamerka da je bilo dovoljno vremena stoji, ali niko nije planirao da se dogodi taj incident 13. januara i da to mene onesposobi da ja radim druge stvari koje bi trebalo da radim i koje su bile u planu. Ja sam sudu predočio sve te dokaze. Sudija je prihvatila moju molbu i videla dokumentaciju koju sam joj podneo, pre svega o zdravstvenim problemima koji su me zadesili poslednjih dana“, kazao je Srđan Nonić, urednik Niške inicijative, aktivista i građanski novinar.

„Ja kada bih izvadio sada da pokažem dokumentaciju koju ja imam od tada… Bolje da ne ulazimo u te zdravstvene probleme. Od toga da mi je šećer bio na 36, da mi je udario giht u nozi, da sam bio na lečenju u Niškoj Banji. Da sam na represivnoj dijeti zbog šećerne rezistencije, sa strogom dijetom i minimalnim unosom kalorija u organizam. Nisam mogao da hodam, kretao sam se uz pomoć štapa…“, kazao je Nikola Panić, urednik Gradskog portala 018, radnik Gradske uprave Niš.

Srđana Nonića, građanskog novinara i aktivistu, šira javnost poznaje po tome što sve svoje sagovornike snima, oni su uglavnom ljudi koji su u gradskoj vlasti i korisnici gradskog budžeta.

Nikolu Panića građani Niša prepoznaju kao aktivistu SNS-a. Zaposlen je u Gradskoj upravi i vodi portal koji izveštava afirmativno o aktivnostima gradske vlasti. Široj javnosti postaje poznat posle incidenta na niškom Trgu Kralja Milana, kada je Nonić probao da ga snimi dok ulazi u kockarnicu u radno vreme Gradske uprave, posle dve konferencije za medije koje je pratio. Potom ga je Panić jurio na očigled prolaznika po Trgu sve do Policijske uprave, preteći mu da će mu slomiti ruke i noge.

Srđan Nonić je tom prilikom zadobio lakše telesne povrede, dok Panić tvrdi da je i on pretrpeo povrede.

Komentari

Vaš komentar