Nakon prolećnih temperatura – ledeno jutro: Kada se očekuju padavine

Vesti 04. dec 202307:31 2 komentara
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Nakon prolećnih temperatura koje smo imali u petak i subotu, ovog ponedeljka nas je dočekalo ledeno jutro, uz temperaturu koja je u svim gradovima u Srbiji ispod nula stepeni.

Ima poledice po putevima, budite na oprezu za volanom.

Temperatura se u svim gradovima u Srbiji spustila ispod nula stepeni. Najhladnije jutros je na Crnom Vrhu i Kopaoniku sa -9°C, nakon toga je Zlatibor -8°C, a zatim Sombor -7°C. U Beogradu je minimalna temperatura bila -3 stepena.

Juče se hladni vazduh iz centralne Evrope spustio u naše predele i osetno oborio temperaturu. Nakon hladnog jutra i mraza, u narednim satima očekujemo postepeno otopljenje. Ponedeljak će obeležiti suvo vreme, i smena sunca i oblaka. U prvom delu dana će biti više vedrih intervala, a u drugom delu dana računajte na više oblaka.

Pročitajte još

Danas će biti mirno, bez značajnog vetra. Tek će u večernjim satima početi da jača košava, koja će u Banatu tokom naredne noći imati umerene do jake udare. Maksimalna temperatura danas ispod proseka za početak decembra, u najtoplijem delu dana očekujemo od 3 do 5 stepeni.

Uz jačanje južnih vetrova, utorka i sreda donose blagi porast temperature. U utorak će biti suvo bez kiše, dok u sredu očekujemo padavine u drugom delu dana.

U četvrtak vreme promenljivo, biće i kiše i susnežice, a tempeautra će biti do 6 stepeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare