NAOGS: Baćina je bio informisan o osnivanju Asocijacije, pozvali smo ga da se priključi 

Vesti 22. jun 202416:52 0 komentara
krava, tele
Pixabay

Direktor nacionalne asocijacije odgajivača goveda Srbije, Miloš Trajković demantovao je izjavu poljoprivrednika Vukašina Baćine o tome da predstavnici Nacionalne asocijacije odgajivača goveda Srbije nisu proizvođači i držaoci krava - kao i da proizvođači jesu bili informisani o tome da se osniva ova Asocijacija. 

Kako je Trajković naveo, svako od predstavnika četiri Udruženja koji se nalaze u skupštini i svim organima Nacionalne asocijacije odgajivača goveda Srbije jesu proizvođači.

“Posebno mogu da istaknem kao notornu laž izjavu da odgajivači u Banatu nisu znali niti su bili informisani da se osniva nekakva asocijacija. Naime Vukašin Baćina je u dva navrata primio e-mail od strane Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, odnosno Miloša Trajkovića koji je inicijator osnivanja i okupljanja Udruženja u Nacionalnu asocijaciju odgajivača goveda Srbije”, naveo je on.

Kako tvrdi, na pozive koji su upućeni Baćini e-mailom da se priključi osnivanju Asocijacije nije odgovarao – iako je ranije potvrdio učešće u osnivanju.

“Poznato je da je Vukašin Baćina u više navrata tokom prošle godine govorio izuzetno pozitivno o radu Ministarstva poljoprivrede i imao razgovore sa predstavnicima Ministarstva kada su drugima bila zatvorena vrata nakon dogovora postignutog u maju na sastanku sa Predsednikom Srbije gospodinom Aleksandrom Vučićem”, naveo je Trajković.

On je napomenuo i da su stavovi NAOGS o obnovi govedarske proizvodnje danas na istoj talasnoj dužini sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i predsednikom Srbije.

Podsećamo, mlekar i predvodnik opozicione grupe građana u Sečnju, Vukašin Baćina, za N1 televiziju govorio je o teškom položaju mlekara i niskoj otkupnoj ceni mleka.

Za ovaj položaj, on je rekao da su odgovorni predstavnici udruženja koji pregovaraju sa Vladom – a koje često vode ljudi koji nisu poljoprivrednici ili mlekari. Kao primer udruženja koja se ne zalažu za prava mlekara naveo je i NAOGS, te da je na čelo ove asocijacije postavljena Olivera Latinović – koja je, kako on tvrdi, imenovana bez znanja ijednog proizvođača mleka u Banatu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!