Napadnuta ekipa „Čistoće“ tokom akcije suzbijanja komaraca u Beogradu

Vesti 21. jun 202211:24 > 11:25 14 komentara
Pixabay/mikadago

Ekipa Javnog komunalnog preduzeća (JKP) "Gradska čistoća" napadnuta je u Beogradu tokom sprovođenja akcije suzbijanja odraslih formi komaraca, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Kako je preneo Beoinfo, incident se dogodio sinoć oko 21 čas u Lustičkoj ulici u beogradskoj opštini Zvezdara, kada je sa jedne terase tvrdim predmetom pogođeno vozilo „Čistoće“ i tom prilikom oštećen krov, ali niko od zaposlenih nije povređen.

Ekipa policije je odmah izašla na teren i izvršila uviđaj, pri čemu je osumnjičeno lice negiralo napad, stoji u saopštenju.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić je rekao da je razlog za strah zbog suzbijanja neopravdan i da je nasilje nedopustivo.

„Ekipe JKP ‘Gradska čistoća’ ne mogu da obavljaju svoj posao ukoliko ih svakodnevno presreću nepoznata lica, upućuju im uvrede, pretnje, udaraju i zaustavljaju vozila. Svaki napad ćemo prijaviti nadležnima i protiv napadača podneti krivične prijave jer moramo da zaštitimo ljude koji rade posao u korist svih Beograđana“, kazao je on.

Popadić je istakao da je ogorčen zbog učestalih naprada, kamenovanja vozila i nepoštovanja i naglasio da se ekipama „Čistoće“ mora dozvoliti da nesmetano rade, „ukoliko ne želimo da nam komarci u narednom periodu prave veće probleme“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare