Napadnuti aktivisti Omladinske studentske akcije u Novom Sadu

Vesti 18. feb 202213:42 > 15:08 4 komentara

Grupa od tri mladića nasrnula je na aktiviste Omladinske studentske akcije OSA u Novom Sadu, u blizini mosta slobode, pored mesta na kom je tokom noći osvanuo grafit sa porukom mržnje „Srbe na vrbe“, ispod kog je potpisana upravo OSA.

Povezane vesti

Aktivisti kažu da su za grafit saznali jutros na lokalnom portalu bliskom Srpskoj naprednoj stranci, posle čega su slučaj prijavili policiji i došli na lice mesta da ga prekreče. Tada ih je napala grupa mladića, došlo je do koškanja, ali su napadači pobegli. Iz OSA tvrde da su autori grafita isti oni koji su Novosađane gađali kamenicama prilikom blokade Mosta slobode, odnosno ekipa Marka Bosanca Bosketa, visoko pozicioniranog člana SNS. Aktivista Brajan Brković kaže da je ovo samo nastavak napada koji su na njega počeli u tabloidima, a nakon što su raspisani izbori, jer je tada, kako kaže, OSA krenula sa nizom uspešnih uličnih akcija i regrutacijom kontrolora van biračkih mesta.

“Osa ne stoji iza ovog grafita, on je napisan sa ciljem diskreditacije OSE, unošenja straha među članove OSE, kako bi se ta grupacija što brže raspala, jer je cilj OSE upravo da zaustavi Bosketove džipove i Vučevićeve batinaše kada u Novom Sadu budu pokušavali različite oblike izborne krađe da izvedu“, rekao je za N1 Brajan Brković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare