Napadnuti reporteri Nova.rs dok su snimali zgrade i gradilište u Mirijevu

Vesti 19. apr 202218:52 > 18:53 20 komentara
Goran Srdanov/ Nova.rs

Na ekipu Nova.rs uz pretnje je nasrnuo agresivni čovek, koji se predstavio kao radnik obezbeđenja, dok su pokušavali da snime zgrade u Ulici Vlastimira Đuze Stojiljkovića u beogradskom naselju Mirijevo.

Višespratnice u beogradskom naselju Mirijevo, prema pisanju BIRN-a, zida firma Novaka Stajića, rođenog brata Nemanje Stajića, načelnika Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata grada Beograda.

Kako to izgleda na licu mesta pokušala je da proveri novinarska ekipa portala Nova.rs. Ali, tada se pojavila osoba koja se predstavila kao čuvar i nasrnula na snimatelja, uz pretnje i uvrede.

„Izađite odavde! Ovo je privatni posed. Isključuj kameru!“, vikao je čovek bez ikakvih obeležja, oznaka ili uniforme. Na odgovor da je u pitanju ulica, javna površina, on je nastavljao da preti i tera ekipu Nova.rs.

Inače, Ulica Vlastimira Đuze Stojiljkovića je asfaltirana, obeležena su i parking mesta. Neke od zgrada su useljene, neke su pri kraju, spremne za useljenje, dok je nekoliko višespratnica tek na početku „sive zone“, završeni su samo najgrublji radovi, prenosi Nova.rs.

„Ja sam ovde ovlašćeno lice“, ponavljao je napadač.

Goran Srdanov/ Nova.rs

Kako piše Nova.rs, novinari su se legitimisali i pokušali da mu objasne da je u pitanju javna površina, da nema pravo da ih ometa u radu. U jednom trenutku on je otišao i pričao sa nekim mobilnim telefonom.

„Napustite dvorište. Ovo je pirvatni posed. Nemoj da drugačije pričamo“, govorio je približavajući se snimatelju. Na zahtev da se i on predstavi i legitimište, nije pristao, nije hteo da kaže ni kakvo je on to ovlašćeno lice, ni u kom preduzeću radi.

Gradilište nije ograđeno, ne postoji rampa, ne postoji znak upozorenja „Pazi gradilište“ koji je obavezan, nigde nije istaknuta tabla sa nazivom izvođača radova i imenom investitora, navodi Nova.rs.

„Ne pravite sebi i meni probleme. Nemoj da radi motka“, počeo je ozbiljno da preti čuvar. „Imam rotvajlera, imate sreće što je vezan, sve bi vas pokidao“, upozorio je novinarsku ekipu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare