Naprednjak Nikola Dašić ponovo izabran za gradonačelnika Kragujevca

Vesti 12. mar 202421:58 5 komentara
N1/Milan Nikić

Odbornička većina SNS, SPS i liste 300 Kragujevčana u Skupštini grada Kragujevca izabrala je Nikolu Dašića za gradonačelnika, a na Dašićev predlog zamenik gradonačelnika je Dejan Ružić.

Nikola Dašić dobio je podršku 49 odbornika od ukupno 87 narodnih predstavnika u lokalnom parlamentu.

Gradonačelnik Dašić je diplomirani ekonomista i oficir, rođen je u Ljubljani 1975. godine, a član Srpske napredne stranke od osnivanja 2008. godine. I u prethodnom sazivu lokalne samouprave Kragujevca Dašić je bio gradonačelnik, nasledivši Radomira Nikolića. Glasanje je bilo tajno, a odbornici opozicije su napustili salu na početku glasanja.

Zamenik gradonačelnika Dejan Ružić je diplomirani ekonomista, rođen 1983. godine u Kragujevcu. Prethodno je bio v.d. načelnik Gradske uprave za razvoj i investicije.

N1/Milan Nikić

Odbornici kragujevačke skupštine tajnim glasanjem izabrali su za zamenicu predsednika Skupštine grada Kragujevca dr Anđelku Stojković Anđelković, univerzitetsku profesorku.

Odbornici su izabrali 11 članova Gradskog veća Kragujevca.

Na listi „Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane “ za lokalne izbore u Kragujevcu 17. decembra 2023. godine prvi na listi je bio rektor Univerziteta u Kragujevcu, drugi generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, a Nikola Dašić je bio treći . Izvršni organi lokalne samouprave Kragujevca izabrani su u poslednji čas, dan pre zakonskog roka koji ističe 13. marta.

Prethodno, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Kragujevca 13. februara odbornik Ivica Momčilović (SPS) izabran je na funkciji predsednika Skupštine grada Kragujevca.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare