Naprednjakinje odgovorile Zorani Mihajlović: Gaji kuče da te ujede i još uvreda

Vesti 17. feb 202313:20 42 komentara
N1

Narodne poslanice iz redova Srpske napredne stranke Nevena Đurić i Biljana Pantić Pilja su na svojim nalozima na društvenim mrežama odgovorile na izjavu nekadašnje ministarke Zorane Mihajlović da "ko god je negovao desničare, obilo im se o glavu". Đurić i Pilja su odgovorile narodnim poslovicama – "gaji kuče da te ujede" i "ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag" i nizom uvreda na račun stranačke koleginice.

„Gaji kuče da te ujede. U jednu rečenicu staje opis Zorane Mihajlović. Dok je bila deo vlasti i dok je obavljala ministarsku funkciju, Aleksandar Vučić i Srbija su joj bili dobri. Kako je ostala bez beneficija, pokazuje kako ne može da podnese što nema funkciju. Niko se na funkciji nije rodio, ali Zorana izleda, misli da jeste. Pokazalo se da je Aleksandar Vučić bio u pravu kada je odlučio da gospođa Mihajlović ne bude deo srpske Vlade. Kao i uvek, pre svih nas je uvideo da postoje osobe koje su srasle sa funkcijom i kojima država Srbija nije na prvom mestu, nego lični interes“, napisala je Pantić Pilja na svom zvaničnom instagram profilu.

Ona je dodala i da nekadašnja ministarka „neguje ljubav prema stranim amabasadama”, i da joj je žao što nije uspeo “teroristički napad na predsednika Vučića”.

Poslanica Nevena Đurić je na svom Instagram nalogu napisala da od kada nije na funckiji, Mihajlović pokazuje svoje pravo lice.

„Ne kaže naš narod uzalud: ‘Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag.’ A ona je sama o sebi sve najbolje rekla: da joj je najvažnija fotelja i lični interes, da je spremna na sve, čak i da ‘gazi preko mrtvih kako bi stigla do svog cilja’, bez ikakvog poštovanja, ljudskosti, i uz potpuno odsustvo svih moralnih normi“, napisala je Đurić.

Poslanica je bivšu ministarku nazvala nizom pogrdnih imena – interesdžija, sebičnjak, bruka i sramota i optužila je za podržavanje rezolucije „kojom nas optužuju za genocid i silovanje desetine hiljada žena, devojaka, muškaraca i dečaka“.

Mihajlović je posle protesta desničara ispred zgrade Predsedništva 15. februara izjavila da „istorija nas uči da kad pogrešite voz onda je svaka stanica na kojoj stanete pogrešna. Tako je i sa desničarima i radikalima. Oni su u pogrešnom vozu. Jednom smo svi bili u tom vozu i osetili smo koliko nas je koštalo, ratova, uplakanih majki i sestara, izgubljenih života, praznih rafova, izgubljenih godina… Ko god ih je negovao, obijalo mu se o glavu, gurajući nas dalje u izolaciju i siromaštvo. Gubili smo vreme, ne shvatajući da se svet oko nas menja“, objavila je na Instagramu bivša ministarka Zorana Mihajlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare