Napušteni pas u Gabrovcu kod Niša ujeo dva učenika u školskom dvorištu

Vesti 17. apr 202416:21 3 komentara
N1

Učenik petog razreda Osnovne škole "Branko Radičević" u Gabrovcu kraj Niša zadobio je povredu prsta, a učenica trećeg razreda te škole zadobila je povrede obe ruke, kada ih je u školskom dvorištu napao i ujeo napušteni pas rase "Kane korso".

Direktorka te škole Glorija Radojčić kazala je za agenciju Beta da je ekipa hitne pomoći zbirnula oba deteta.

„Dečaku su previli prst i on je sa hraniteljicom otišao do izabranog lekara, kako bi mu tamo ukoliko je potrebno dali tetanus, a devojčicu je Hitne pomoći prevezla do Dečije klinike Kliničkog centra u Nišu, na dodatne preglede i dijagnostiku“, rekla je Radojčić.

Učenik je povređen, dodala je Radojčić za vreme malog odmora, a devojčica je povređena za vreme velikog odmora. Ona je kazala da je pas danas napao i pedagoga škole, ali da je nije povredio.

Pročitajte još

„Reč je o psu koga je vlasnik ostavio pre petnaestak dana u Gabrovcu. Agresivan je, napada i odrasle i decu. Mi smo za proteklih 15 dana više puta zvali Zoo higijenu komunalnog preduzeća ‘Mediana’ kako bi ga uhvatili. Probali su i danas da ga uhvate, ali ga nisu pronašli“, rekla je Radojčić.

Prema njenim rečima, čim su radnici Zoo službe otišli iz Gabrovca, pas se ponovo pojavio.

„Mi smo preduzeli sve što je u našoj moći. Pozvali smo policiju, obavestili Školsku upravu. Školski tim za bezbednost je održao sastanak i napisao izveštaj o napadu na učenike“, izjavila je Radojčić.

Ona je kazala da u neposrednoj blizini škole, u samom centru naselja, postoji više pasa lutalica i da se stalno pojavljuju novi napušteni psi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare