Narodna patrola preti „ruskim liberalima“ u Srbiji, besni zbog žvrljanja grafita

Vesti 20. jan 202307:58125 komentara
Izvor: Fonet / Marko Dragoslavić

Organizacija Narodna patrola, koja se povezivana sa privatnom ruskom paravojnom formacijom "Vagner", objavila je u črtvrtak uveče da ruskim liberalima u Srbiji "otkazuje gostoprimstvo" uz prtetnju da će se njihove zastave gaziti, a zastave Narodne patrole gledati.

Pročitajte još:

Ta organizacija je na svom Telegram nalogu napisala da je od početka „specijalne vojne operacije“ u Ukrajini pokazivala iskrenu podršku Rusiji i da im nisu smetali ni Rusi ni Ukrajinci koji su došli u Srbiju.

„Međutim, mnogi su zloupotrebili naše gostoprimstvo, počeli su da, kako sami kažu ‘menjaju svest i stav srpskog naroda’. Pravili su svoje javne manifestacije gde se pokazivalo kao u Beogradu postoji podrška ukrajinskoj strani“, navodi se u objavi.

Dodaje se da se do sada nisu mešali u to, ali da ih žvrljanje grafita grupi „Vagner“ ispod Brankovog mosta i „agresivan pristup protiv srpskog stava obavezuju da ruskim liberalima otkažu gostoprimstvo“.

Narodna patrola navodi da „Vagner“ grupu podržava zbog „junačkih pobeda koje su izvojevali za ruski narod“, i da je taj grafit precrtan uz ciničnu poruku „sad ga vidiš, sad ga ne vidiš“.

„E pa gospodo, do juče ste neometano mahali liberalnim zastavama, sada više nećete, sada ćemo da ih gazimo. A naše ima da gledate i vi i svi ostali. Možda smo okupirani, ali smo ponosni i prkosni. Dobrodošli u Srbiju“, poručila je ta organizacija.

Komentari

Vaš komentar