Narodna stranka počela prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika Novog Sada

Vesti 13. nov 202116:41 11 komentara
Novi Sad
Shutterstock

Aktivisti Narodne stranke počeli su u Novom Sadu prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika Miloša Vučevića i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u tom gradu.

Pročitajte još:

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je na početku akcije da je „svim Novosađanima jasno da je pozicija Vučevića i SNS u Novom Sadu neodrživa“.

„Tokom deset godina vlasti Vučevića nije ostvarena nijedna velika investicija, a od 2012. godine morali su da budu završeni regionalna deponija čvrstog otpada i centralni prečistač otpadnih voda, što su ključne stvari za upravljanje komunalnim sistemom“, naveo je Novaković na konferenciji za novinare.

On je kazao da u poslednjih deset godina u Novom Sadu ne postoji nijedna investicija za koju bi se moglo reći da je bitno poboljšala kvalitet života građana.

„Poražavajuće je što je gradska uprava koju vodi Vučević prva kojoj je sinula ideja da dunavska obala služi za stanogradnju i poslove sa urbanističkom i građevinskom mafijom, umesto za sport, rekreaciju i turizam“, rekao je Novaković.

Optužio je gradonačelnika da je „širom otvorio vrata za kriminalce i njihove firme“, jer kako je rekao, najunosnije poslove u Novom Sadu dobijaju ljudi sa kriminalnom prošlošću.

„Prvi primer je Pozorišni trg koju popločava firma ‘Granit Peščar’ čiji je vlasnik Zvonko Veselinović, čovek koji van svake sumnje orkestrira kriminalnom scenom Novog Sada. Drugi primer je firma ‘Mont op’ Marka Bosanca Bosketa, osuđenog za nasilničko ponašanje, koja je od početka godine do danas dobila poslove vredne dve milijarde dinara“, rekao je Novaković.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da je treći primer to što je u svečanoj sali Gradske kuće Novog Sada, gde se primaju najzaslužniji građani, Vučević primio „okorelog kriminalca Slobodana Milutinovića Snajpera“.

„Vučević je širom otvorio vrata i investitorskom urbanizmu, što znači da nema elemenata humanog življenja, nego samo dilova sa građevinskom i urbanističkom mafijom. Profit građevinskih firmi se maksimalizuje, a humani uslovi življenja se minimalizuju. Novi Sad ne može da napreduje u takvim uslovima“, ocenio je Novaković.

Dodao je da je „bačeno“ milion evra za rekonstrukciju bazena u centru SPENS, jer, po njegovim rečima, nije ništa urađeno.

„To je očigledno krivično delo i moraju odgovarati svi koji su umešani. Podneli smo krivičnu prijavu protiv izvršilaca, ali stvar je u tome ko je nalogodavac, a da bi se on otkrio, policija i tužilaštvo moraju da krenu od Vučevića kao izvršioca i nalogodavca budžeta. Nijedna uplata iz Grada Novog Sada ne može da ode bez Vučevićevog potpisa. On je dužan da tužilaštvu i policiji objasni zašto je platio milion evra za rekonstrukciju bazena koja se nikada nije dogodila“, kazao je Novaković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare