Narodna stranka podnela prijave protiv gradonačelnika Čačka i bivše odbornice

Vesti 27. apr 202313:17 1 komentar
Čačak
N1

Gradski odbor Narodne stranke u Čačku podneo je krivičnu prijavu protiv bivše odbornice Srpske napredne stranke u čačanskoj skupštini Nede Šutić, zbog zloupotrebe položaja i sticanja imovinske koristi od oko milion dinara, koju je navodno stekla obavljajući poslove na osnovu ugovora sa gradom.

Potpredsednica GO Narodne stranke Violeta Marković rekla je da je krivična prijava podneta i protiv gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića (SNS) zbog zloupotrebe položaja.

Ona je dodala da je Šutić, koja radi kao nastavnica u osnovnoj školi u Preljini, u vreme dok je bila odbornica u gradskoj skupštini, sklopila ugovor za obuku o bezbednosti zdravlja na radu sa 14 osnovnih i srednjih škola na teritoriji Čačka, koja je finansirana iz gradskog budžeta.

Prema rečima Marković, Agencija za borbu protiv korupcije je na njen zahtev utvrdila da je Šutić bila u sukobu interesa i da je GO Narodne strake zamolio da vrati novac koji je uzela iz budžeta Čačka, što je ona odbila.

„Šutić je tada rekla ‘da joj ne pada na pamet da vrati novac dok joj nadležni organi tako ne odrede’ i time nas u stvari zamolila da podnesemo krivičnu prijavu ne samo protiv nje, već i protiv svih onih koji su učestvovali u izvlačenju novca iz budžeta Čačka“, rekla je Marković.

Ona je dodala da je Šutić bila doskorašnja odbornica u lokalnoj skupštini sa liste koju je nosio gradonačelnik Čačka Milun Todorović i koji joj je omogućio da ona, glasajući za budžet grada, obezbedi sredstva u budžetu na osnovu kojih je sklopila ugovor sa gradom i 14 osnovnih i srednjih škola, koje se takođe finansiraju iz gradskog budžeta.

Potpredsednik Izvršnog odbora i član pravnog tima Narodne stranke Uroš Đokić rekao je da je Šutić osnovala svoju preduzetničku radnju tri meseca pre nego što je postala odbornica u skupštini grada.

Đokić je dodao da je Šutić za vreme odborničkog mandata kao sedište svoje radnje prijavila adresu osnovne škole u Preljini, u kojoj radi kao nastavnik biologije i sa kojom je takođe zaključila Ugovor o obuci bezbednosti na radu, čime je, prema njegovoj oceni, pribavila protivpravnu imovinsku korist.

Potpredsednica GO Narodne stranke Violeta Marković je krajem januara prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije da je tadašnja odbornica SNS Neda Šutić u sukobu interesa.

Šutić je polovinom marta rekla novinarima da ima potvrdu da nije u sukobu interesa, ali da je podnela ostavku na mesto odbornika u lokalnoj skupštini jer, kako je rekla, „ne želi da bude meta političkih prepucavanja“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare