Narodna stranka: Tužilaštvo bez nalaza obdukcije vojnika poginulog na Pešteru

Vesti 31. jul 202114:14 > 14:162 komentara
Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Nikola Lakić tvrdi da je od Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, mesec dana posle pogibije na Pešteru starijeg vodnika prve klase Vojske Srbije Dejana Stojkovića, dobio odgovor da im još nisu dostavljeni obdukcioni nalazi.

Povezane vesti:

„Posle mesec dana nemaju informaciju o uzroku smrti Stojkovića. Nemaju, ili ne žele da to dostave“, upitao je Lakić i nazvao „čudnom“ činjenicu da još nema zvaničnog dokumenta kako je došlo do pogibije.

On je za Fonet ocenio da je Ministarstvo odbrane, zvaničnom verzijom da je Stojkoviću „pozlilo“, obmanulo porodicu stradalog podoficira, pripadnike Vojske i celokupnu javnost o toj tragediji.

Ministarstvo odbrane nije želelo da pruži pravu informaciju da se u oklopnom transporteru aktivirao protivpožarni sistem i da je Stojković zbog toga izgubio život, naveo je Lakić, uveren da tužilaštvo nepostupanjem pokušava da pomogne izvršnoj vlasti.

Prema njegovom tumačenju, tužilaštvo nije odgovorilo ni da li je vozilo bilo tehnički ispravno, zbog toga što i samo, kao i Ministarstvo odbrane i celokupne strukture u bezbednosnom sistemu, znaju u kakvom su stanju, ne samo to, nego mnoga vozila u Vojsci Srbije.

Kako je naglasio, u postupku povodom smrti Stojkovića potrebno je utvrditi političku i krivičnu odgovornost.

Lakić tvrdi da politička leži na predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, „a krivičnu možemo tražiti kroz institucije države, preko tužilaštva“.

Ističući da u tužilaštvu postoje ljudi koji su spremni da rade profesionalno, on je zatražio da se utvrdi konkretna krivična odgovornost određenih lica koja su kriva za pogibiju.

Stefanović bi, da je „imalo častan i pošten čovek“, do sada podneo ostavku, zaključio je Lakić.

Komentari

Vaš komentar