Čiji je Šurkalović: Narodna stranka tvrdi da član Veća opštine Vračar nije u njihovoj partiji

Vesti 10. jul 202416:24 9 komentara
N1

"U moru lažnih vesti o Narodnoj stranci, portal N1 je juče, 9. jula 2024. godine, u tekstu pod naslovom „Sad i zvanično sa SNS: Narodna stranka ušla u opštinsku vlast na Vračaru“ objavio da je jedan od članova Veća opštine Vračar član Narodne stranke. To nije tačno", navela je Narodna stranka.

Kako navode, „dotični gospodin nije član Narodne stranke, tačnije, reč je o bivšem članu stranke koji je Narodnu stranku napustio prošle godine“. Narodna stranka dodaje od tog trenutka „više nema nikakve veze s tim čovekom niti sa njegovim odlukama“.

Podsetimo, portal N1 izvestio je da je u Veće opštine Vračar ušao Bojan Šurkalović o kome je i reč.

Inače, prema navodima prisutnih odbornika, Narodna stranka je glasala za kandidate SNS i SPS za predsednika opštine i za predsednika skupštine opštine Vračar. Naime, 20 predstavnika opozicije (Zeleno-levi front i Biramo Vračar) je glasalo javno protiv, dva predstavnika „Dosta je bilo“ nisu bila prisutna, a preostala 34 odbornika su glasala „za“, tajno, što je jasno s obzirom na to da su kandidati izabrani sa baš toliko glasova.

Potpredsednica stranke Ivana Parlić zatražila je ovim povodom danas od ostatka Predsedništva objašnjenje, „kao i da se, ukoliko je ovo istina, odbornici (njih je dva, prim. aut) sa Vračara isključe iz stranke“.

Šurkalović „napustio (stranku) prošle godine“, ali bio na listi na izborima u decembru

Šurkalović je, inače, bio na listi Narodne stranke na izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda 17. decembra prošle godine, pod rednim brojem 31, kada je ta stranka izašla samostalno. Takođe, istovremeno je bio i kandidat za poslanika. Kako je kasnije u toku dana objavila narodna stranka, napustio je tu partiju 19. decembra 2023. godine, o čemu postoje pisani dokazi u sekretarijatu stranke.

Na listi za odbornike Narodne stranke za Vračar ove godine se nije našao. Ali uprkos tome, čak i da je (ostao) i član te stranke, on bi mogao da bude izabran u Veće opštine Vračar, dakle i kao član Narodne ili druge stranke. Ostaje nejasno u ime koje stranke nastupa. Pretragom sajta Narodne stranke juče, pre objavljivanja vesti, pronašli smo da je reč o članu Glavnog odbora te partije. Ali, kasno sinoć, on više nije bio na toj listi.

narodna stranka
Screenshot

Molimo stranke da redovno ažuriraju svoje sajtove, jer mogu na taj način da u zabludu dovedu i novinare i građane.

Nažalost, stranice koje se ne ažuriraju mnogo puta na dnevnom nivou, ređe su (odnosno s vremena na vreme) objekat monitoringa sajtova za digitalnu arhivu stranica, pa je poslednji put za ovaj deo portala stranke danas moguće naći monitoring od 19. maja. I tu se jasno vidi da je njegovo ime bilo među članovima Glavnog odbora.

Screenshot

Iz Narodne stranke kažu da je tačno da se podaci ne ažuriraju dovoljno redovno i da je bilo označeno „da je reč o 2019. godini“. Možemo da kažemo, bez želje da vraćamo i proveravamo i to – tim gore. Jer ako pet godina, posle svih promena u stranci, javnosti nije prezentovano stvarno stanje u telima stranke, javnost je zaista dovođena u zabludu, odnosno nisu prezentovane tačne i aktuelne informacije što se, svakako, očekuje od zvaničnog naloga bilo koje stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare