Nastavak dijaloga Beograda i Prištine: Obe strane potvrdile učešće

Vesti 26. feb 202412:37 1 komentar
REUTERS/Johanna Geron/File Photo

Portpartolka Evropske unije Nabila Masrali izjavila je danas da su i Beograd i Priština potvrdili učešće na sutrašnjoj rundi dijaloga o normalizaciji odnosa.

Masrali je na redovnoj konferenciji za novinare rekla da su obe strane potvrdile učešće na razgovorima, koji će početi ujutro.

Prema njenim rečima, razgovaraće se o uredbi Centralne banke Kosova o gotovinskom plaćanju.

Danas je i Centralna banka Kosova (CBK) potvrdila da će njeni predstavnici učestvovati na sastanku. CBK je navela da je pre izvesnog vremena izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije (NBS).

„CBK je odavno izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa NBS kako bi olakšala izbor najlakše opcije za proces prenosa sredstava putem bankarskih kanala u račune korisnika (u evrima). U tom smislu, takođe se odaziva na pozive kada je to potrebno, za ovakve informativne sastanke, kao što je to kontinuirano radila sa međunarodnim prisustvom u zemlji“, navela je CBK.

Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi je pre nekoliko dana izjavio da ni on, ni neko od njegovih saradnika u okviru pregovaračkog tima Kosova neće učestvovati na sastanku u Briselu, jer, kako je kazao, „dinar nije tema pregovaračkog procesa“.

Beograd je potvrdio da će Srbiju predstavljati šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Petar Petković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare