Nastavak serijala „Junaci doba zlog“, sreda u 20h, „Šapić: Kjubik iz Nambije“

Vesti 28. okt 202222:48 13 komentara

Nastavak serijala dokumentarnih emisija “Junaci doba zlog“, počinje da se emituje u sredu, 2. novembra, u 20 sati, epizodom „Aleksandar Šapić: Kjubik iz Nambije“. Emisija se bavi sportskom i političkom biografijom dr Aleksandra Šapića, nekadašnjeg slavnog vaterpoliste, nekadašnjeg demokrate, nekadašnjeg predsednika opštine Novi Beograd i nekadašnjeg lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS), a danas potpredsednika Srpske napredne stranke, gradonačelnika Beograda i doktora za relativizaciju znanja i struke.

Portret dr Šapića je, zapravo, slika prijatelja u civilu osuđenih ratnih zločinaca i promotera medijskih ratnih huškača, sa kojima je politički preživeo takozvane demokratske promene, a onda postao noćna mora ne samo stranačkim kolegama i profesionalnim novinarima, već i kamen u cipeli Beograđanima.

U prva dva dela serijala, koji su tokom 2021. i 2022. godine emitovani na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad Vučelić, Ivica Dačić, Milorad Dodik, Siniša Mali, Dragan J. Vučićević, Aleksandar Vulin, Goran Vesić, Svetlana Ražnatović, Ana Brnabić, Tomislav Nikolić, Nebojša Stefanović, Dragan Marković Palma, Vojislav Šešelj, Nebojša Krstić, Željko Mitrović, Ljiljana Smajlović i vladika Irinej Bulović.

Serijal je rađen po autorskoj ideji nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizuje ga tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare