Nastavljena imunizacija u Beogradu, autobus za vakcinaciju kruži opštinama

Vesti 10. maj 202114:257 komentara

Vakcinacija u Beogradu se nastavlja, a smišljaju se i različiti načini kako da se građanima sam proces primanja vakcine olakša. Jedan od njih je i autobus za vakcinaciju, koji kruži beogradskim opštinama, a danas je u Barajevu.

Vakcina dolazi do građana, a ne oni do nje. To je novi moto procesa imunizacije u Srbiji, a jedan od načina na koji vakcina dolazi do građana je autobus za vakcinaciju.

Danas su građani Barajeva imali priliku da se vakcinišu u ovom mobilnom punktu za vakcinaciju, a kako su nam lekari rekli više od 120 ljudi je primilo vakcinu. Čitav proces od prijave do primanje vakcine traje nekoliko minuta i zato lekari pozivaju sve građane da kada vide ovaj autobus u svom komšiluku dođu i vakcinišu se.

N1

„Htela sam u Domu zdravlja, nego sam čula da dolazi autobus‚ bolje mi je ovde. Kinesku sam. Hvala predsedniku što tera narod da se vakciniše za svoje zdravlje i plus da im plati, to nijedan predsednik radio nije“, rekla je jedna meštanka koja se vakcinisala.

Autobus će sutra biti u Lazarevcu, a nadležni poručuju da se očekuje da Beograd pređe cifru od pola miliona građana, koji su prmili obe doze vakcine.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar