Nova.rs: Nastavnica kojoj su izmakli stolicu strahuje od đaka nasilnika

Vesti 03. feb 202320:26 44 komentara
N1

"Lekarska komisija odlučuje o mom povratku u školu. Lekar specijalista smatra da nisam u stanju da se vratim u školu. Već je tri meseca kako sam na bolovanju", kaže nastavnica Marija S. za portal "Nova.rs".

Na pitanje da li bi bila u stanju da se ponovo suoči sa učenicima, s obzirom na to da su dvojica od njih trojice sve vreme u školi, i da postoji mogućnost da budu vraćeni u školu, kaže da nema konkretna saznanja, piše Nova.rs.

Povezane vesti

“Nije provereno. Samo školski odbor zna šta je u žalbi koju su usvojili. Punoletni je ispunio sve uslove da bude isključen”, rekla  je Marija S, nastavnica engleskog jezika u Srednjoj tehničkoj školi u Trsteniku.

Nastavničko veće Tehničke škole u Trsteniku ponovo će odlučivati o statusu učenika N.Ž. (17) i M.M. (18), koji su učestvovali u incidentu kada su na času engleskog jezika izmakli stolicu profesorki Mariji S. i sve to objavili na društvenim mrežama.

Podsetimo, Školski odbor je usvojio žalbe na odluku o isključenju, a srednjoškolci su nastavili da pohađaju nastavu do okončanja vaspitno-disciplinskog postupka.

“Znam samo da je tog dana kada smo trebali da održimo nastavničko veće, ministar prosvete rekao u jutarnjem program da su učenici izbačeni iz škole i stavio nas pred svršen čin. I mi smo glasali za isključenje. Sada ispada da je bila greška u proceduri. Inače, učenici, ova dvojica su sve vreme bili u školi, obavljali vaspitno diciplinski rad, i nisu pokazali da su se poravili”, ispričala  je jedna od nastavnica ove srednje škole u Trsteniku.

“Danas je pedagoški kolegijum, pa će se dogovoriti. Posle toga će izdati i zvanično saopštenje. Svi smo zatečeni. Ali, s druge strane smo to i očekivali. Videćemo šta će biti dalje, i da li će nastaviti nastavu. Inače, dvojica su sve vreme na nastavi, a treći se ispisao”, kaže za Nova.rs jedan od nastavnika u ovoj srednjoj školi.

Kompletnu priču o ovoj temi pročitajte OVDE

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare