Nataša Jovanović: Kojo, Bjelogrlić, Trifunović nisu kulturno blago, već šljam

Vesti 31. maj 202316:40 348 komentara

Poslanica SNS Nataša Jovanović nazvala je danas u Skupštini glumce Nikolu Koju, Sergeja Trifunovića, Marka Janketića i Dragana Bjelogrlića šljamom.

Ona je kazala da je „zapanjujuća izjava Marinike Tepić“, koju je nazvala po devojačkom prezimenu Čobanu, da su oni kulturno blago Srbije.

Povezane vesti

„Pa je l’ vi zaista, gospođo, mislite da je taj šljam kulturno blago Srbije. Znate li vi šta je kulturno blago Srbije?! Kulturno blago Srbije je Pećka patrijaršija, Gračanica, Visoki Dečani, Hram Svetog Save, Narodni muzej koji ste vi upropastili. Kulturno blago Srbije je i ova zgrada, jedan od najlepših parlamenta u svetu, viste ga palili, vi ste napravili od njega zgarište, i što je najgore od svega, vi i vaši sledbenici ste pokrali monumentalna dela od Paje Jovanovića pa dalje, i vas nije sramota da to pričate“, rekla je Jovanović.

Optužila je opoziciju da svi znaju ko je ona, navodeći da se sa kontramitinga SNS vraćala autobusom u Kragujevac sa ljudima koji su bili u njemu.

„Možda nisu mnogi završili velike škole, ali znaju da vi niste zaslužili nikakvu pažnju, da ste neko ko je samo tu da se na grbači onih kojih su neprijatelji Srbije i srpskog naroda obogati, da živi dobro, a nikada niste uzeli ni motiku ni ašov u ruke. Šta biste radili da vam nije te vaše izdajničke politike?! Ko bi od vas mogao da živi normalno?! Bolje bi vam bilo da ćutite i da shvatite da ste vi neko koga se niko od nas ne boji, a iza nas stoji narod, koji kaže da ste vi nešto najgore u srpskom narodu“, poručila je ona.

Pitala je: „Jesam li ja vama prenela reči tog naroda koji misli da su ti glumci lopovi i prevaranti, što i jesu“.

Takođe je pitala šta je bilo sa potpisima za referendum i smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića krajem aprila ove godine.

„Počeli su (Nebojša) Zelenović i (Zoran) Lutovac da skupljaju potpise. Gde su potpisi?! Jeste li dobili ponudu od Vučića da vam dodamo koliko vam treba, hajde da idemo na referendum“, rekla je ona.

Na njeno obraćanje reagovala je poslanica iz SSP Marinika Tepić, koja je poručila da ćete „ostati upamćeni kao neko ko u desetercu baca kletve, to je sramota za kulturu Srbije, a mi se dičimo glumcima koji su kulturno blago, kojima ste gurnuli ruku u džep i prebirate im po honorarima koje su zaslužili, a nama po krvnim zrncima, to je vaša jedina politika“.

„Pošto nemate argumente… krenuli ste da huškate ljude po nacionalnoj osnovi, to radite gospodo iz SNS“, poručila je Tepić.

Dodala je da je „veći patriota i od onih koji se među vama zovu i Nataša, i Nebojša, i Milenko, i Aleksandar, ja koja se zovem Marinika“.

„Jer za ovu zemlju, za ovo društvo i ove građane, za ozdravljenje naše Srbije činim više nego svi. Vi gde god ste branili Srbe, Srba više nema u okolini, a sada ćete to uraditi i u sopstvenoj Srbiji“, poručila je ona.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić kazao je da to što je rekla Tepić može da se shvati kao govor mržnje, navodeći da je izmislila optužbe po nacionalnoj osnovi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare