Nazire se rešenje problema u Bloku 37, investitoru ponuđene dve druge lokacije

Vesti 29. jul 202113:29 11 komentara

Da će problem u beogradskom Bloku 37 uskoro biti rešen, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić jutros putem malih ekrana. A onda je o tome obavestio i stanare tog naselja, na sastanku u Gradskoj kući. Precizan datum ipak nije dogovoren, a stanonvici kažu - dok se sve ne stavi na papir, ništa nije gotovo.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić primio je danas stanare Bloka 37 na sastanak, i informisao ih dokle se stiglo u pregovorima sa investitorom koji planira da gradi višespratnicu prekputa njihovih zgrada. Poručio im je da će kompromisno rešenje biti doneto uskoro, da će moći da se implementira veoma brzo, i da će biti na zadovoljstvo svih stanara.

POVEZANE VESTI:

Stanar Bloka 37 Željko Babić, koji je bio na sastanku sa zameniko gradonačelnika, izjavio je za N1 da je Grad u prethodnih mesec dana shvatio da je ovo problem koji oni moraju da reše u dogovoru sa investitorom.

„I koliko smo uspeli da shvatimo, Grad je tu ulogu i prihvatio, i u prethodnom periodu je imao kontakte sa investitorom, tako da očekujemo da u narednih mesec dana Grad i formalizuje neko rešenje za ovu lokaciju koje bi bilo prihvatljvo pre svega za stanare u Bloku 37, a svakako i za investitora“, rekao je Babić.

Kako je objasnio, ideja Grada je da za parcelu u Bloku 37 investitoru ponudi dve druge lokacije – jednu u blizini mesta gde su nameravali da grade, i drugu takođe na teritoriji Novog Beograda.

Babić je rekao da je investitor, koliko su stanari shvatili, prihvatio ponudu Grada i očekuju da će to rešenje u narednih mesec dana biti i sprovedeno.

Da se nešto zaista dešava i da ide u dobrom smeru za stanare govori i činjenica da je juče počelo uklanjanje mašina za građevinske parcele. Uprkos tome, stanari neće stati za dežurstvima kraj gradilišta.

Poučeni prethodnim iskustvom, biće na oprezu, poručio je stanar Bloka 37 Aleksandar Angelovski.

„Mi ćemo – imajući u vidu do sada šta se dešavalo, u ova dva meseca, da smo bili nekoliko puta iznenađeni – mi ćemo da čekamo da vidimo konačno taj papir, da je konačno rešeno, e onda tada odustajemo i od našeg programa koji smo zacrtali na početka, a taj program je da smo stalno prisutni pored gradilišta i da ćemo i dalje, bez obzira što su jedan deo mašina već izvezli sa gradilišta, i dalje biti prisutni dokle god ne vidimo taj papir koji trajno rešava naše pitanje“, kazao je on.

Na sastanku danas nije dogovoren konačan datum za postizanje kompromisa, već je stanarima rečeno da bi to trebalo da bude u narednih mesec, dva, a kada bude postignut dogovor, trebalo bi da bude u formi dokumenta koji će potpisati investitor s jedne strane i Grad Beograd sa druge. Stanari poručuju da će im to biti jedina prava garancija da su njihovi problemi okončani.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare