NDBDG: Odluke o zakonima uspeh građana, pobeda tek kad vlast bude smenjena

Vesti 08. dec 202120:51 10 komentara
Beta/Amir Hamzagić

Pokret Ne davimo Beograd ocenio je večeras da su povlačenje Zakona o eksproprijaciji, kao i najavljene izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi veliki uspeh građana, te da će do pobede doći tek kada vlast bude smenjena.

U saopštenju je istovremeno naglašeno da to „nikako ne znači da je bitka protiv Rio Tinta i drugih štetnih projekata, gotova i dobijena“.

Povezane vesti

„Uprkos tome, ovo je jedan od retkih trenutaka kada je kriminalni režim Srpske napredne stranke ustuknuo pred građanima i čestitamo svim učesnicima blokada na trudu i borbi“, dodao je taj pokret.

Ukazano je da se društvo u Srbiji „suočava sa složenim problemima, kao što je zagađenje vazduha, vode i zemlje, bahato devastiranje prirode, otimanje javnih dobara…“

Taj pokret smatra i da su građani suočeni i sa sve većim smanjenjem kvaliteta života i urušavanjem radnih prava.

„Jedini način da se sa ovim problemima izborimo, ali i na koji možemo biti sigurni da će se sa projektima kao što su Rio Tinto, Ling Long ili Čukaru peki, stati, jeste da smenimo ovu vlast i na najvažnija mesta odlučivanja postavimo ljude kojima je javni interes na prvom mestu“, navodi se u saopštenju.

Komentari (10)

Vidi sve komentare