NDNV traži hitnu reakciju zbog novih pretnji Dinku Gruhonjiću

Vesti 26. apr 202216:08 5 komentara
N1

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije osuđuje najnovije pretnje programskom direktoru NDNV - novinaru Dinku Gruhonjiću i njegovoj porodici, i još jednom poziva nadležne organe da hitno reaguju i zaštite kolegu Gruhonjića i sve članove njegove porodice.

Dinko Gruhonjić je, kako je NDNV istakao u saopštenju, u više navrata bio meta napada i pretnji, a u poslednjim koje su se desile juče, eksplicitno se preti i članovima njegove porodice – deci, supruzi i sestri.

„Između ponoći i jedan sat 25. aprila osoba koja se predstavila kao Srbin i četnik, putem je društvene mreže Fejsbuk u više navrata uputila pretnje Dinku Gruhonjiću i članovima njegove porodice najvulgarnijim izrazima, optužujući ga da je ‘izdajica’. Ista osoba je u više navrata pokušala i da ga pozove putem Fejsbuk mesindžera“, naveli su u NDNV.

Ocenili su da je krajnje vreme da policija i tužilaštvo počnu da primenjuju zakone i procesuiraju odgovorne za crtanje mete na čelu Dinku Gruhonjiću i ugrožavanje bezbednosti njegove porodice.

„Javnosti skrećemo pažnju da je o svemu obavešteno nadležno tužilastvo, a NDNV očekuje da će ovaj put vinovnici pretnji konačno biti privedeni pravdi“, poručili su iz NDNV.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare