Ne damo Jadar: Iz Vučićevog kabineta nisu želeli sve medije u Nedeljicama

Vesti 05. dec 202120:42 > 20:46 54 komentara
gornje nedeljice vučić
N1/FoNet/Milica Vučković

Udruženje Ne damo Jadar saopštilo je da je prvobitni dogovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio da njihovom sastanku u Gornjim Nedeljicama prisustvuju svi mediji, ali je onda promenjen, kada je aktivistu Zlatka Kokanovića kontaktirao bliski saradnik predsednika, rekavši mu da ne mogu da budu svi mediji, "jer su neki Đilasovi i Šolakovi i da svojom kamerom snimamo šta god želimo".

„Nakon konsultacija sa predstavnicima okolnih sela, dogovoreno je da sastanku sa predsednikom ne prisustvujemo, baš zbog mogućih mahinacija i izvrtanja istine kojima je ova vlast sklona. Rekli smo mu da smo mi na barikadi i da cela Srbija brani ovaj narod, te je nedopustivo da mi pričamo sa predsednikom i budemo glumci jedne predizborne farse“, navodi Ne damo Jadar u saopštenju.

Povezane vesti

Oni ističu da sastanak Vučića i meštana u Gornjim Nedeljicama koji se protive dolasku Rio Tinta i eksploataciji litijuma u tom kraju, i sve što je na njemu viđeno nema nikakve veze sa njima.

„Tamo ste mogli da vidite naterane ljude koji su dovedeni da traže puteve, besplatne knjige, radno mesto i sve ono što nije tema skupa. Tamo su govorili svi u svoje ime, a niko u ime Udruženja. Razumemo njihovu veru u to da predsednik može naše živote vratiti u onakve kakvi su bili pre dolaska Rio Tinta. Mi možemo da ih razumemo, ali ne i one nama najbliže, one koji su prekršili zajedničku odluku donetu prethodne večeri da sa predsednikom ipak ne pričamo. I zato, nećemo dozvoliti da nas bilo ko preslišava, svojata, da nam pametuje kako treba raditi, pa makar to bio i predsednik Srbije. Takvima meta treba da je rudnik, a ne mi“, poručilo je udruženje Ne damo Jadar.

Dodaju da je laž da se Vučić probio kroz blokadu, koja je u subotu organizovana širom Srbije zbog Rio Tinta i zakona o referendumu i eksproprijaciji, „došao je mnogo pre nje“.

„Očigledno je bio cilj da na sebe skrene pažnju, a ne na građane koji svake subote stoje na blokadama koje smo probudili mi, narod kome je prekardašilo. Laž je da smo Đilasovi, Zelenovićevi jer smo do juče bili Vučićevi, da smo strani plaćenici, a mi smo samo svoji i Srbijini. Od jitros smo i političari spremni za izbore“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da „nismo mi ustali na Vučića, mi smo ustali na sve belosvetske ološe koji su i veći i bogatiji od svakog u ovoj zemlji, jer su baš u našem selu rešili da se igraju rudnika i litijuma bez naše dozvole“.

„I naša cena je najskuplja i nećemo je spominjati, jer Srbija nema cenu. Što nas drugi više sapliću, ljagaju, mi smo sve jači i veći, jer Srbija se u svog seljaka ponovo zaljubila. I nema svrhe da demantujemo ono šta je juče sa predsednikom pričano. Svo srozavanje jednog naroda videlo se juče i bolelo je više od Rio Tinta. Bolelo je poniženje i gaženje svakog ljudskog dostojanstva, ubogog, sirotinjskog naroda. Bolela je laž o gasovodima, o milionima u zelenim fondovima, o zlatnom dobu i lažnoj brizi za narod koji ne zna i ne ume da pita, jer je narod koji su svi izdali i prodali da bi svoje džepove napunili parama iz Rio Tinta“, navodi se u saopštenju.

Vučić je u subotu posetio Gornje Nedeljice, gde je od 15.00 časova razgovarao sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija Rio Tinto. Sat vremena pre razgovora, započela je blokada puteva u čitavoj Srbiji, u organizaciji ekoloških organizacija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare