„Ne damo Jadar“: Nemamo veze s dolaskom Vučića i nećemo se sastati s njim

Vesti 03. dec 202123:25 > 23:39 42 komentara
N1

U Udruženju građana "Ne damo Jadar" za N1 su rekli da nemaju nikakve veze sa najavom dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Gornje Nedeljice.

„Predsednik se jutros najavio lično pozivom Zlatku Кokanoviću i rekao da će doći u naredna tri dana. Takođe, rekao je da želi da vidi samo predstavnike Udruženja i meštane okolnih sela koji se bore protiv rudnika (litijuma kompanije Rio Tinto). Rekao je da sve što budemo želeli biće ispunjeno u dogovoru sa kancelarijom predsednika Republike“, naveli su iz Udruženja „Ne damo Jadar“.

Povezane vesti:

Dodali su i da su danas oko 16 časova, predstravnici lokalne vlasti obilazili sela i vršili pripreme za dolazak predsednika i, kako su naveli, „susret sa podobnim ljudima koji će hvaliti projekat Jadar“.

Za njegov dolazak smo saznali iz medija, a tek posle toga smo obavešteni od njegovih saradnika u 21.30. Očigledno je da manipulacija i pritisak na nas konstantno traju. Mi se sutra nećemo sastati sa predsednikom, a ne znamo ko hoće“, naveli su.

„Sve što se od večeras bude dešavalo oko najavljene posete, nema veze sa Udeuženjem ‘Ne damo Jadar’. Sutra narod blokira Srbiju zbog spornih zakona kojima smo mi najviše ugroženi! Nećemo izdati! Hvala Srbijo“, poručili su iz Udruženja „Ne damo Jadar“.

Podsetimo, iz Kabineta predsednika Republike večeras je najavljeno da će Vučić sutra posetiti Gornje Nedeljice, gde će od 15.00 časova razgovarati sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija Rio Tinto.

Podsetimo, samo sat vremena ranije širom Srbije zakazane su blokade saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Ekološka udruženja strahuju da bi ti zakoni vlastima omogućili da na lak način sprovedu opasne i štetne projekte u koje ubrajaju i rudnik litijuma kompanije Rio Tinto.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare