Ne davimo Beograd i grupa građana Izbor za našu opštinu zajedno na izborima

Vesti 25. nov 202112:181 komentar
N1

Pokret Ne davimo Beograd i grupa građana Izbor za našu opštinu objavili su da će zajednički izaći na predstojeće beogradske izbore sa platformom koja podrazumeva borbu za decentralizaciju i restrukturiranje postojećih i osnivanje novih gradskih opština, kako bi svim Beograđanima bile dostupne kvalitetne javne usluge.

Navodeći da su pitanja lokalne demokratije i decentralizacije temeljne vrednosti na kojima je nastao pokret Ne davimo Beograd, predstavnica tog pokreta Biljana Đorđević ocenila je da će Beograd biti „dobar za sve kada ljudi budu živeli u Batajnici i Mirijevu zato što to žele a ne zato što su se tamo rodili“.

„Nije nevažno da li se isuviše vlasti koncentriše u centralnim institucijama u Beogradu i u Srbiji. Potrebno je izvršiti decentralizaciju moći kako bi ona stigla do građana što znači da i lokalne institucije imaju više prostora za komunikaciju sa građanima o njihovim stvarnim potrebama“, kazala je ona na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru.

Milan Turanjanin iz „Izbora za našu opštinu“ kazao je da je ta grupa građana nastala 2015. godine, s ciljem da Nova Pazova postane samostalna opština.

„Učestvovali smo na lokalnim izborima u Staroj Pazovi 2016. i osvojili osam odsto glasova. Okupili smo ljude koji nisu članovi stranaka, koji žele da nešto promene i urade za naše građane. Osnovni cilj je bio da Nova Pazova postane samostalna opština, jer su postojeće lokalne samouprave preglomazne, a građani nemaju pravo da odlučuju o problemima u svojim mestima“, rekao je Turanjanin.

Grupa građana „Izbor za našu opštinu“ aktivna je i u Batajnici, novom naselju Busije, koje je deo Ugrinovaca, kao i drugim delovima Ugrinovaca, u Lazarevcu i Mirijevu.

Komentari

Vaš komentar