Ne davimo Beograd: Lekarska komora ćuti na prijave protiv Nestorovića

Vesti 11. feb 202114:24 19 komentara
N1

Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je da Lekarska komora Srbije (LKS) ćuti na prijave koje joj je ta organizacija dostavila zbog povrede Etičkog kodeksa doktora Branimira Nestorovića.

Povezane vesti:

Ta organizacija je u saopštenju pozdravila odluku udruženja „Ujedinjeni protiv kovida“ da pred LKS pokrene postupak zbog povrede Etičkog kodeksa od strane Nestorovića.

„Nakon prvih javnih istupa u kojima su Nestorović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ismevali zabrinutost građana i na podrugljiv način govorili o posledicama i mogućnostima zaraze koronavirusom, Nestorović je nastavio sa štetnim javnim pojavljivanjima dovodeći građane i građanke u zabludu, a šireći neistine smatramo da je ugrozio i zdravlje ljudi“, navodi se u saopštenju.

Ocenjeno je da su „šamar u lice“ svima koji su se borili protiv zaraze najnovije izjave Nestorovića, koji je rekao: „Glumili smo epidemiju, sve sa koronom je izmišljeno. Testiranje ne vredi ništa, kao ni vakcinacija, a od kovid-19 se ne umire. Niko neće da mi plati usavršavanje da dokažem da kovid-19 ne postoji“.

„Smatramo da svi učesnici javnog života moraju snositi odgovornost za svoje stavove iznete u javnosti, a posebno oni od čijeg stava zavise životi ljudi, kao što je ovde slučaj“, ocenila je Inicijativa.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare