Ne davimo Beograd: U peticiji i poruke podrške čuvarima Savskog nasipa

Vesti 29. mar 202323:03 3 komentara
Ne davimo Beograd

U okviru peticije "Ne damo Savski nasip" koju je za dva dana potpisalo više od 1.300 ljudi, građani su ostavili poruke podrške čuvarima Savskog nasipa u Beogradu, saopštio je Pokret Ne davimo Beograd.

Ne davimo Beograd pokrenuo je peticiju kao vid podrške građanima koji blokiraju radove koji ugrožavaju Savski nasip, a jedna od opcija koja je ponuđena onima koji potpišu peticiju je da upute reči podrške građanima koji stražare i dežuraju na nasipu danonoćno.

Povezane vesti

„Pokrenuli smo ovu peticiju kako bismo preneli podršku svih građana koji zbog posla i obaveza ne mogu da budu na terenu. Pozvali smo ljude da pored potpisa peticije, upute podršku čuvarima Savskog nasipa koji danonoćno stražare u smenama, urpkos hladnoći i kiši, i poruke su sjajne“, izjavio je poslanik Ne davimo Beograd Radomir Lazović.

Neke od poruka podrške koje su potpisnici peticije ostavili čuvarima Savskog nasipa su ;“Veliko hvala što čuvate ono što treba da ostavimo našoj deci“ – trudna stanovnica bloka 70″ Jasmina T. M, „Samo hrabro, bez straha, čuvate i branite svoje“ – Svetlana S. i ;“Hvala vam što ste istrajni!“ – Anđela M.

„Solidarnost i međusobna podrška ljudi je naše najmoćnije oruđe u nameri da stvorimo grad i državu u kojoj se dobro, sigurno i lepo živi“, poručio Lazović.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio je večeras da će podneti krivične prijave protiv građana koji protestuju zbog bušenja Savskog nasipa, jer, kako je rekao, „svesno šire lažne informacije“.

Komentari (3)

Vidi sve komentare