Ne davimo Beograd usvojio „Deklaraciju o prerastanju pokreta u partiju“

Vesti 21. jun 202213:20 0 komentara
Ne davimo Beograd

Ne davimo Beograd je saopštio da je, na šestoj skupštini, usvojena odluka da pokret u narednom periodu i formalno preraste u zeleno-levu političku partiju, koja će delovati na nacionalnom nivou.

Pročitajte još

„Ova odluka dolazi kao prirodan razvoj organizacije koja je odavno prerasla okvire lokalnog delovanja i na prethodnim izborima ostvarila značajan rezultat, posebno u Beogradu gde je osvojeno 100.000 glasova“, naveli su u saopštenju.

Skupština Ne davimo Beograd usvojila je “Deklaraciju o prerastanju pokreta u partiju” i odluku o formiranju Inicijativnog odbora, koji bi trebalo da pripremi predloge statuta i osnivačkih dokumenata, programa, vizuelnog identiteta i imena partije.

„Želja za daljim razvojem pokreta kroz podizanje kapaciteta i širenje infrastrukture, kao i olakšavanje funkcionisanja organizacije, jer postojeći propisi u mnogome sputavaju delovanje grupa građana, neki su od argumenata za donošenje ovakve odluke o kojima govori Deklaracija. Verovatno najvažniji razlog zbog koga smo se odlučili na ovaj korak je velika ambicija da menjamo naše društvo, da naše ideje, vrednosti i program na što uspešniji način približimo ljudima i utičemo na to da Srbija postane dobro mesto za život. Partija koju gradimo nastaje i oslanja se na ideološke, programske i organizacione osnove pokreta Ne davimo Beograd, ali u njenom stvaranju učestvovaće i više lokalnih partnerskih organizacija iz različitih gradova u Srbiji. Tri velike vrednosti oko kojih smo se okupili, a kojima ćemo se voditi i u budućnosti su – društvena pravda/solidarnost, zaštita životne sredine i prava na javna dobra i široko učešće građana i građanki u donošenju odluka“, istakli su.

Dodaju da će Pokret nastaviti saradnju i sa partnerima u okviru koalicije Moramo.

Na šestoj Skupštini pokreta Ne davimo Beograd usvojen je i finansijski izveštaj i izveštaj o radu, a predstavljena je i evaluacija izborne kampanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!