Ne davimo Beograd: Vlast krije informacije o rebalansu gradskog budžeta

Vesti 24. sep 202214:03 1 komentar
Gradska skupština, skupština grada, zgrada, simboli Beograda, Beograd
N1

Odbornička grupa Ne davimo Beograd je ocenila da gradska vlast pokušava da sakrije informacije o rebalansu budžeta Beograda, koji je na dnevnom redu naredne sednice Gradske skupštine.

U saopštenju te odborničke grupe se navodi da vlast „svesno sabotira dostavljanje materijala odbornicima, tako što je više hiljada papira materijala dostavljeno u nečitkom obliku i samo dva dana pre sednice“.

Pročitajte još

„Sabotiranje sednice pokušavaju i dodavanjem tačaka dnevnog reda bez ikakvog objašnjenja i kroz izmene akata bez argumenata“, stoji u saopštenju Ne davimo Beograd.

Podsetili su da se, po Poslovniku Skupštine Beograda, materijali i dnevni red dostavljaju odbornicima minimum sedam dana pre sednice.

Odbornička grupa je to pravilo ocenila kao loše, jer ne ostavlja dovoljno vremena za temeljnu pripremu, informisanje i uključivanje građana u odlučivanje i navela da se ni to pravilo ne poštuje, jer je „postojeća vlast do sada svaki put prekršila Poslovnik slanjem dodatnog materijala odbornicama i odbornicima veče pre održavanja ili pre početka same sednice“, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare