U čačanskim selima poplavljeni podrumi, u Lučanima poljoprivredno zemljište

Vesti 20. jan 202312:17 > 13:382 komentara
Izvor: Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

Nekoliko manjih reka izlilo se na teritoriji Čačka i poplavilo poljoprivredno zemljište, puteve, dvorišta i podrume kuća u više naselja i sela, rečeno je agenciji Beta u lokalnom štabu Civilne zaštite.

Pored kiše, na teritoriji Čačka pao je i sneg, a visina pokrivača u planinskim predelima iznosi i do 20 centimetara.

U čačanskim selima Vapa i Viljuša poplavljene su desetine hektara poljoprivrednog zemljišta i pričinjena šteta na putnoj infrastrukturi.

Pročitajte još

Poplavljen je bio i stari put Čačak – Kraljevo zbog čega je saobraćaj jutros nekoliko sati bio u prekidu, a pošto se voda povukla policija vozila propušta naizmenično.

Poljoprivredno zemljište poplavljeno je i u selima Trbušani, Zablaće, Prijevor, Atenica, a u mnogim kućama u tim selima poplavljena su i dvorišta, garaže i podrumi.

U naselju Obrež voda je poplavila dvorišta i podrume više kuća.

U štabu Civilne zaštite navode da su sva domaćinstva na teritoriji Čačka za sada odbranjena od poplava, ali da su ekipe Civilne zaštite i dalje u pripravnosti.

U Lučanima poplavljeno oko 200 hektara poljoprivrednog zemljišta

U opštini Lučani je usled izlivanja reke Bjelice, prema prvim procenama poplavljeno oko 200 hektara poljoprivrednog zemljišta, a šteta je napravljena i u domaćinstvima više kuća, dok poplavljenih stambenih objekata nije bilo, rečeno je danas agenicji Beta u opštinskoj upravi.

Najveća šteta pričinjena je u domaćnstvu Matović u selu Viča, kojima je poplava odnela nekoliko ovaca, svu stočnu hranu, drva spremljena za zimu, a ostali su i bez vode.

U Opštinskoj upravi su rekli da će tom domaćinstvu pomoći dopremanjem cisterne vode, čišćenjem njihovog bazena za snabdevanje vodom, a dostaviće i stočnu hranu kako bi porodica Matović prehranila stoku.

Najviše je poplavljeno poljoprivredno zemljište u lučanskim selima Viča, Krstac i Lisice.

Prema podacima opštinske uprave bujična voda se smiruje, ali se povećava visina snega u opštini Lučani.

Komentari

Vaš komentar