Nema pomaka u istrazi ko je zapalio mašine lideru DS-a u Prokuplju

Vesti 22. feb 202422:00 5 komentara
N1

Ni posle tri meseca kako su zapaljene poljoprivredne mašine u selu Jugbogdanovac, na izlazu iz Prokuplja ka Nišu, nema pomaka u istrazi koja se vodi protiv nepoznatog izvršioca, pišu Južne vesti. U prokupačkom Osnovnom tužilaštvu kažu - još traje istraga kako bi se pronašao piroman.

Mašine vredne više od 50.000 evra u vlasništvu Slaviše Momčilovića, predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Prokuplju, zapaljene su u jeku predizborne kampanje za izbore 17. decembra, što samo „podgreva“ njegovu sumnju da je to neko uradio zbog opozicionog političkog delovanja, navodi portal Južne vesti.

„Firma je otvorena pre više od tri godine, nikada nije bilo problema, nisam imao neprijatelje, ništa nije ukazivalo da će neko ovo uraditi. Sama činjenica da policija još uvek nema osumnjičene, otvara sumnju da možda to neko želi da se sve zataška i zaboravi. Ja od ovoga neću odustati, insistiraću da se pronađe ne samo počinilac ili više njih, već i motivi zašto je to neko uradio i po čijem nalogu. Ostajem pri stavu da je meni šteta napravljena samo zbog političkog delovanja“, kazala je Momčilović.

Ranije su u tužilaštvu rekli da se radi o krivičnom delu izazivanja opšte opasnosti.

Momčiloviću je mehanizacija zapaljena 17. novembra prošle godine oko 3.00 sata ujutru, a tada je izgorelo 12 poljoprivrednih mašina vrednih više od 50.000 evra.

Paljevina se dogodila na placu u blizini sela Jugbogdanovac, odmah pored državnog puta Prokuplje – Niš, gde Momčilović ima svoju firmu za uvoz i prodaju poljoprivrednih mašina, a zapaljene su kada je bio van zemlje.

Nekoliko dana nakon incidenta, Momčiloviću su podršku dali lideri opozicionih stranaka u Srbiji i zatražili hitnu reakciju policije i pronalaženje piromana, ali i da se ispita sumnja da li postoji i nalogodavac i ko stoji iza tog krivičnog dela.

N1
N1
N1
N1
N1

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare