Nenad Rašić smatra da napad na njegovog sina ima političku pozadinu

Vesti 23. feb 202113:14 > 13:1917 komentara

Kosovska policija uhapsila je sinoć osam osoba osumnjičenih da su pretukli osamnaestogodišnjeg sina srpskog političara sa Kosova Nenada Rašića. Rašićev sin pretučen je u Lapljem selu, kada je napuštao školu. U svemu što se dešavalo, kaže Rašić za N1, ima elemenata političke pozadine, dodajući da ne želi išta da prejudicira.

Nenad Rašić je izjavio da je njegovog sina pretuklo više od 30 osoba gvozdenim šipkama i čekićem, te da je zadobio teške povrede lica i glave, kao i da su mu polomljeni prednji zubi.

Moj je sin izašao iz škole sa drugovima i sačekalo ga je između 30 i 50 njih, iz mogu ugla gledano, to su deca, a koji su bili naoružani čekićima, boksevima i noževima, rekao je Rašić.

Povezano:

On navodi da je jedan od njih dan ranije objavio dva posta na društvenim mrežama – jedan je, kako navodi, bio „ko preživi sutra, pričaće“, a drugi je „sutra je seča Šiptara“. „Taj isti je došao prvi mom sinu i rekao mu – šta sad hoćeš, Šiptare. I napao ga je odmah. Ne prejudiciram da je to organizovana grupa – da ih je neko organizovao, ili je to samoorganizovana grupa, ne želim da prejudiciram“, kaže. Ali, kako navodi, sve što se dešavalo – i postovi, a i na dan napada – „ima neku pozadinu koja je politička“.

Rašić se prethodih dana našao na meti kritika predstavnika Srpske liste. Oni su ga, kako kaže za N1, optuživali da se pred izbore dodvoravao Albancima i pokušavao da uništi Srpsku listu.

„Da podsetim, protiv mene lično, gospođe Trajković, dugi niz ne meseci već godina, traje hajka, počev od onog banalnog vređanja na Fejsbuku, koje ignorišem, pa i do izjave zvaničnika koje imaju težinu – koji kažu da smo izdajnici… Imam prostora da sumnjam da to može biti i politički, ali ne prejudiciram, to je na organima da istraže“, rekao je Rašić.

On je naveo da zbog svoje ideologije plaća cenu svakog dana, ali da nije očekivao da će nju da plaćaju i njegova deca. „Vidim sve elemente da je ovo sve usmereno ne protiv mog sina, nego protiv mene, a moj sin je kolateralna šteta, da bih se ja, pod znacima navoda – prizvao pameti“, zaključio je.

 

Komentari

Vaš komentar