Neobični leksikon građana Zvezdare na poklon Sekretarijatu za saobraćaj

Stanovnici Zvezdare od Deda Mraza ove godine traže samo jedno - da institucije počnu da rade svoj posao. U prazničnom raspoloženju predali su Građanski leksikon neodgovorenih dopisa Sekretarijatu za saobraćaj. U pitanju su dopisi koji se odnose na problem koji se pojavio pre mesec i po dana u Ulici Milana Rakića, kada je počela izgradnja stambenog kompleksa. Naime, trotoar nije prohodan, deca koja idu na školu nisu mogla bezbedno da pešače, kao ni automobili u saobraćaju. Od tri pešačka prelaza koja su precrtana za sve to vreme vraćen je samo jedan, javlja reporterka N1.

Povezane vesti

Nakon protesta zbog gradilišta i precrtanih pešačkih prelaza u Milana Rakića, građani su poslali su desetine mejlova i uputili fizički jedan dopis Inspekciji za nadzor na koju ih upućuje na Sekretarijat za saobraćaj, ali odgovore nisu dobili. U međuvremenu, jedan pešački prelaz je vraćen dok druga dva stoje precrtana. Zbog toga su građani želeli da im poklone leksikon sa svim dopisima uz poruku da se nadaju da će im Deda mraz doneti institucije koje rade svoj posao.

Milica Batričević iz organizacije Sačuvajmo zelenu Zvezdaru objasnila je za N1 da se u paketiću nalazi novogodišnja čestitka pored spomenara i čija poruka je da paketiće dobijaju dobra deca, ali da se nažalost to ne može reći za institucije.

Ona ističe da je samo jedan pešački prelaz vraćen, a dva i dalje nisu. „Interesuje nas šta još kao građni treba da uradimo da bi institucije radile svoj posao“, kaže.

Batričević je izrazila nadu da će 2023. svi građani Beograda moći da imaju bezbedan saobraćaj i druge komunalne usluge.

Podsećamo, stanovnici beogradske opštine Zvezdara protestovali su početkom decembra na uglu Batutove i Preševske ulice zbog lošeg ophođenja prema građanima i učesnicima u saobraćaju investitora „Milenijum tima“, koji je kupio Institut „Goša“.

Oni su tada rekli da je danima bila ugrožena bezbednost dece koja idu u Osnovnu školu ‘Veljko Dugošević’, pošto je investitor bez dozvole za ovu fazu radova postavio metalnu gradilišnu ogradu na delu trotoara u Preševskoj, Batutovoj i u ulici Milana Rakića.

Investitor je u međuvremenu pomerio tu ogradu.

Stanari su potom zatražili da se poveća vidljivost prilikom izlaska kolima iz pravca Preševske ulice ka Batutovoj, da se pešački prelazi u ulici Milana Rakića i Preševska icrtaju ponovo i puste u rad. Takođe zahtevali su i da se svi ulazi na gradilište gde se nekada nalazio Institut ‘Goša’ dodatno obezbede zbog pešaka“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare