Nepoznati muškarac 40 minuta nadgledao stan dopisnika N1 Milana Nikića

Vesti 05. mar 202314:24 22 komentara
N1

Nepoznati muškarac sinoć je iz automobila 40 minuta posmatrao stan dopisnika N1 iz Kragujevca Milana Nikića. Kolega Nikić za portal N1 kaže da je i do sada dobijao pretnje ljudi "s one strane zakona", ali da prvi put sumnja da neko ko je organ reda vrši pritisak na njega.

Nikić je objasnio da je sinoć, ispod prozora njegovog stana, bio parkiran automobil marke „seat“ u kom je sedeo nepoznati muškarac koji je 40 minuta netremice posmatrao njegov stan.

Kada je sa kamerom izašao ispred svoje zgrade, muškarac je startovao automobil i odvezao se u pravcu grada, ali je posle 70 metara zastao, pokupio drugog muškarca, i nastavio.

„I dalje ne znam da li pritiske doživljavam od organa reda ili onih sa druge strane zakona. Do sada sam dobijao pretnje onih sa druge strane zakona, ali ovo je prvi put da sumnjam da neko ko je organ reda vrši pritisak na mene“, ističe Nikić.

Dopisnik N1 iz Kragujevca podseća da je u petak tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe koja ga je ometala dok je izveštavao sa protesta otpuštenih radnika Vodovoda.

Naime, kolegi Nikiću se tom prilikom obratio nepoznati muškarac u civilu koji mu je rekao da se izdvoji od radnika iza bagera i da želi da priča sa njim.

Naš kolega mu je na to odgovorio „svakako“ i odmah je uključio kameru.

Kada je video da ga naš kolega snima, nepoznati muškarac je povikao: „Nemoj da me snimaš, nemoj da me snimaš“. Kolega je tada isključio kameru.

Međutim, kada se naš novinar okrenuo od tog muškarca i pošao ka radnicima, on mu se povišenim tonom obratio i rekao: „Nikiću, hajde da popričamo“.

Kolega je i tada uključio kameru, a muškarac je odbio da govori.

Slučaj je prijavljen kontakt tački za bezbednost novinara – zameniku Višeg javnog tužioca u Kragujevcu.

Milan Nikić je u izjavi za portal N1 rekao da je jutros dobio poziv zamenice tužioca da dođe i dopuni krivičnu prijavu koju je u petak podneo protiv NN lica. Ističe da je uveren da su ta dva slučaja povezana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare