Nestorović tvrdi da masovna ubistva u Ribnikaru i Duboni „mirišu na raznorazne službe“

Vesti 12. feb 202413:38 60 komentara
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Tvrdnje narodnog poslanika i lidera pokreta "Mi, glas iz naroda" Branislava Nestorovica da iza zločina u OŠ "Vladislav Ribnikar" i selima u okolini Mladenovcastoje strane obaveštajne službe, pre svega više govore o Nestoroviću nego o istini koja je svima poznata šta se tu zaista desilo, kaže za "Danas" advokat Nikola Lakić.

Lakić se osvrnuo na Nestorovićevu izjavu datu u jutarnjem programu TV Prva, gde je rekao da su masovna ubistva počinjena kako bi se destabilizovala država i da mu je to „mirisalo na raznorazne službe“.

„Ovakvim izjavama sam Nestorović relativizuje sve ono što se zaista desilo i sve ono što je dubuko potreslo porodice koje su ostale bez svojih najmilijih ali i celokuono društvo. On ovakvim izjavama takođe abolira režim Aleksandra Vučića od svake odgovornosti u ovim događajima. Nije ovo prva izjava kojom lider pokreta ‘Mi’ skandalizuje javnost u Srbiji i iznošenjem nesitina nanosi veliku štetu, ali svakako jeste jedna od izjava koja unosi dodatni nemir i narušava spokojstvo građana Srbije“, rekao je Lakić za „Danas“.

Prema njegovim rečima, da u Srbiji imamo samostalno tužilaštvo, tužioci bi po hitnom postupku pozvali Nestorovića da svoja saznanja dostavi nadležnim organima.

Podsetimo, 3. maja 2023. godine je učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“, tada trinaestogodišnji K. K, pucao u školi iz vatrenog oružja, usmrtivši devet đaka i školskog čuvara.

K. K. zbog svog uzrasta ne može krivično da odgovara, a u toku je sudski postupak protiv njegovih roditelja koji se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Uroš Blažić je samo dan kasnije, u selima Dubona i Malo Orašje, ubio devet, a ranio 12, uglavnom mladih ljudi.

Više od sedam meseci od tog ubistva još Blažiću, koji je od ranije imao dosije, nije počelo suđenje, mada je Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo 18. oktobra optužnicu protiv njega, kojom mu se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je prema srpskom zakonu zaprećena kazna od 20 godina zatvora, pošto je u vreme počinjenog zločina imao manje od 21 godine, odnosno stariji punoletnik.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare