Neuračunljiva bebisiterka ide na lečenje, deset godina zabrane vršenja poziva

Vesti 28. apr 202114:397 komentara
Shutterstock

Prvi osnovni sud u Beogradu izrekao je meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi dok za tim postoji potreba okrivljenoj S.C. kao i meru zabrane vršenja poziva, delatnosti u trajanju od deset godina, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila protivpravno delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Navedene mere okrivljenoj su izrečene s obzirom da je komisijskim neuropsihijatrijskim veštačenjem utvrđeno da je okrivljena bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, kada je kao dadilja u dva navrata dala lek za smirenje detetu starosti 4,5 meseca zbog čega je kod deteta nastupilo trovanje, navodi se u saopštenju.

Takođe, tužilaštvo je uputilo poziv za saslušanje B. V. zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, imajući u vidu da je posredovala i naplaćivala tu uslugu između roditelja i dadilja putem sajta „Bebisiterka.rs“, nakon čega će biti sprovedene i druge dokazne radnje u predmetu i doneta konačna odluka.

Komentari

Vaš komentar