Nevena Đurić o skupu opozicije: Pozivaju na švrćkanje, dok narod Srbije tuguje

Vesti 15. mar 202316:05 90 komentara
TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nevena Đurić izjavila je, reagujući na najavljeni skup dela opozicije u petak, da organizatori tog skupa - Zavetnici, Dveri, Novi DSS i POKS, odnosno, kako ih je nazvala, "antidržavnici" i "antisrbi", nemaju "ni trunke ljudskosti, morala i obzira nemaju prema našem narodu" koji se, dodala je "sa tugom, suzom u očima i knedlom u grlu priseća svakog 17. marta".

U oštrom obraćanju koje je objavljeno na sajtu SNS-a, Đurić je ovaj deo opozicije nazvala „propalim kvartetom sa nerealno visokim mišljenjem o sebi“.

POVEZANE VESTI

„Baš taj dan i datum najsramnije zloupotrebljavaju. Pozivaju na švrćkanje ulicama glavnog grada, dok narod Srbije tuguje i pali sveće! Pritom, sve vreme, najsramnije lažu, lažu, i samo lažu! Poručuju da ‘vladajući režim ima nameru da baci ljagu na ovaj skup’ – nije potrebno da bilo ko, bilo šta učini kad je njihove nečovečno ponašanje u pitanju! Sami o sebi uvek sve najbolje kažu! Posebno kada su upaljene kamere, pa jurnu na predsednika Republike Srbije, a zauzvrat dobiju pohvalu u Kurtijevim, tajkunskim i svim onim medijima koji jedva dočekaju neki njihov glumački performans“, napisala je Đurić.

Prema njenim rečima, to što najavljuju u petak je samo „još jedno njihovo jadno glumatanje“. „Ni pet para ne daju oni za Kosovo i Metohiju“, ocenila je.

„Da brinu o našoj južnoj srpskoj pokrajini ne bi promovisali Kurtijevu miljenicu Radu Trajković kao lidera trulog Saveza za Srbiju, ne bi oslobađali najveće krvoloke i ubice srpske dece, ne bi potpisivali nekakve sporazume u kojima ni jedne jedine reči nema o Kosovu i Metohiji! Ne bi ćutali i nemo posmatrali pogrom 17. marta pre 18 godina! Glasni su danas, kada Kurtiju i ostalim prištinskim separatistima, treba dati podršku! Doduše, ne treba da nas iznenadi ako sa Kurtijem, ruku pod ruku u prvim redovima, krenu u svoj prljavi poduhvat. Jer, oni su njegovi, a on njihov! Našla je krpa zakrpu“, izjavila je.

Podsetila je na rečenicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mu „ne pada na pamet da potpisuje kapitulaciju Srbije“.

“ Baš ta rečenica njima ne ide u prilog! Baš zbog te rečenice nemaju mira! Baš ta rečenica im je trn u oku! Baš ta rečenica ne prija onima po čijim instrukcijama pokušavaju da destabilizuju Srbiju i nanesu joj što veću štetu! Baš ta rečenica jer je izgovorio Aleksandar Vučić, i znaju oni, baš kao što zna i cela Srbija da će biti tako, i nikako drugačije! I da, kreću u šetnju od Hrama Svetog Save: koji je izgrađen i završen zahvaljujući Aleksandaru Vučiću! Danas, zahvaljujući njemu sve radimo poštujući našu istoriju i tradiciju, ne stideći se sebe i svojih emocija, u jedinoj nameri koju imamo – da sačuvamo Srbiju za buduća vremena. I sačuvaćemo je“, napisala je Đurić.

Podsetimo, deo opozicije najavio je danas protestni skup „patriotskih i rodoljubivih snaga“ za odbranu Kosova u sastavu Srbije u petak, 17. marta u 18 sati. Lider Dveri Boško Obradović je pozvao sve građane Srbije, stranke, udruženja, porodične ljude, patriote i domaćine da pokažu koliko im je stalo do opstanka Kosova u Srbiji, i da to urade u zajedničkoj šertnji od Hrama do zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije.

Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žosep Borel izjavio je nedavno, nakon poslednjeg trilateralnog sastanka 27. februara u Briselu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, da su obe strane prihvatile ponuđeni sporazum i da predstoje razgovori o njegovoj implementaciji.

U tekstu sporazuma, kako piše agencija Hina, navodi se da će dve strane razvijati „normalne, dobrosusedske odnose na temelju jednakih prava“, da će „međusobno priznavati dokumente i nacionalne simbole, uključujući pasoše, diplome, registarske tablice i carinske pečate“.

A bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da Vučiću zbog francusko-nemačkog sporazuma značajno pada rejting, pre svega u korist stranaka desne opozicije. „U ovom trenutku (Vučić) vodi dve kampanje“, rekao je Pajtić povodom početka formiranja Vučićevog narodnog pokreta za državu, navodeći da je jedna kampanja zvanična, a odnosi se „na pokušaj da uveri građane da on nije prihvatio nezavisnost Kosova, iako prema članu 3. Bečke konvencije on to jeste uradio, jer je dovoljna usmena saglasnost da bi takav sporazum bio obavezujući“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare