Nevreme u Srbiji – od orkanskog vetra, do snega u planinskim oblastima

Vesti 04. feb 202322:256 komentara

Olujno nevreme sa kišom i snegom zahvatilo je Srbiju. Od vetra koji je dostizao i orkansku jačinu, padali su drveće i ograde, a od popodnevnih časova, u planinskim oblastima veje sneg. Na području cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm.

Sneg pada u užičkom kraju, na Kopaoniku, na planini Jelici i u Kosjeriću, kao i na putevima preko Tare i Debelog brda. Sneg od podneva pada na čitavom području opštine Ivanjica praćen jakim vetrom, u planinskom području ima ga i do pola metra, a kritična situacija je na putu Preko Brdo – Odvraćenica gde su u smetu ostala zarobljena tri automobila.

Pročitajte još:

„Za sada ne mogu reći da smo u nekom problemu, nadam se da će ljudi poslušati savete. Da neće ići bez preke potrebe, ne pravac Golije, nego bilo gde. Od samog jutra u Ivanjici očekujemo da imamo ozbiljan snežni pokrivač, ukoliko sneg ne stane da pada i u samom gradu, i da će sneg na Goliji preći preko jednog metra“, rekao je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Na području cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm za vetar olujne jačine.

U Vojvodini je vetar tokom dana dostizao udare orkanske jačine, do 100km/h. Kako je objavio novosadski portal 021, drveće je palo na kolovoz kod Lidla u Ive Andrića, potom u Ljubomira Nenadovića na parkiran automobil, a na Sajlovu i Kamenjaru su pale bandere na kolovoz. Kod tržnog centra Big, drvo je palo na nekoliko automobila na parkingu.

Nevreme je pogodilo i pojedine delove Beograda. Jak vetar je rušio grane, a pljusak je pratila i sugradica.
Za sada nema informacije o načinjenoj šteti, a vetar se očekuje i u narednim satima. U Ravnom selu vetar je oborio autobusko stajalište.

Olujni vetar odneo je danas deo krova sa osnovne škole „Bratstvo-jedinstvo“ u Kucuri, kod Vrbasa, u trenutku dok je u njoj bilo takmičenje. Na sreću, povređenih nije bilo.

Jaka snežna oluja i loši vremenski uslovi odgodili su za danas najavljeni početak sezone na skijalištu Iver, na obroncima Tare. Miroslav Cvijović iz Skijališta Iver rekao je da je početak sezone otkazan iz bezbednosnih razloga.

Na Kopaoniku je trenutno mećava, a do sada je palo 104 cm snega.

Komentari

Vaš komentar