Newsmax Adriji zabranili da snima u Skupštini, Dačić u raspravi sa novinarkom

Vesti 24. dec 202115:35 > 16:22 26 komentara
FoNet/Aleksandar Barda

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je da osuđuje onemogućavanje u radu ekipe NewsMax Adria u Skupštini Srbije, kao i odbijanje visokog funkcionera da odgovara na pitanja koja su u javnom interesu.

Kako se navodi u saopštenju NUNS, novinarka Jasmina Dobrilović je pokušala da dobije izjavu od predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića u skupštinskom holu, ali je on odbio da pruži odgovore u vezi najavljenog referenduma, a istovremeno je, na istom mestu, u društvu članova porodice, davao intervju koji nema veze sa javnom funkcijom koju obavlja i institucijom na čijem je čelu.

Dodaju da je potom skupštinsko obezbeđenje sprečilo snimatelja NewsMax Adria da snima Dačića, a predsednik Skupštine Srbije je ušao u neprijatnu raspravu sa Dobrilović.

„Podsećamo da su javni funkcioneri dužni da odgovaraju na pitanja novinara u interesu javnosti, kao i da je nedopustivo da se zabranjuje snimanje u holu i salama za sednice Narodne skupštine, institucije koja simbolizuje slobode građana i vladavinu prava. Ovaj incident predstavlja ozbiljan pritisak i poruku novinarima o tome šta ih očekuje kada postavljaju pitanja predstavnicima vlasti. NUNS će i ovaj slučaj uneti u Bazu napada i pritisaka na novinare i izvestiti o njima međunarodne organizacije“, zaključeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare