Newsnight, 21h: Kako su linč i progon postali način komunikacije

Vesti 31. maj 202317:04 0 komentara
Newsnight
N1

Posle tragedija koje su pogodile Srbiju početkom maja i pokušaja države da pomogne društvu da prevaziđe traumatične događaje, gotovo mesec dana kasnije, u Beograd stiže tim psihoterapeuta iz Norveške sa iskustvom u rešavanju psiholoških poteškoća nakon masakra u toj zemlji.

Masovna ubistva u Srbiji izazvala su proteste „Srbija protiv nasilja“ sa nizom zahteva, od smene ministara do regulacije i zabrane medijskih sadržaja u kojima obiluje nasilje. Jer, kako tvrde učesnici protesta, sistem je zakazao. Da nije tako, tvrde najviši državni zvaničnici.

Newsnight večeras će problematizovati sve uzroke i okolnosti koje godinama dovode do nepovoljnih događaja u društvu i posledicama sa kojima se građani suočavaju.

Na kakvim vrednostima se temelji društvo u kojima su rijaliti programi u vrhu lista gledanosti, a jutjuberi zvezde i idoli mladih generacija, zašto su mediji postali mesto progonstva, a ne dijaloga i razumevanja složenih društvenih procesa i kako je, u takvom društvu, jedino izvesna postala neizvesnost?

Gosti emisije biće psiholog Aleksandar Dimitrijević, tužilac Predrag Milovanović i pisac Vladimir Arsenijević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!