Newsnight: Kako su novinari počeli da napadaju novinare?

Vesti 29. maj 202416:13 0 komentara
N1

Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda, a prema najnovijim informacijama u incidentu je učestvovao direktor Srpskog telegrafa Milan Lađević. Kako su novinari počeli da napadaju novinare? Da li su napadi logična posledica podela u društvu i retorike koja se vodi protiv nezavisnih medija? Gosti Newsnighta urednik u nedeljniku Radar Milan Ćulibrk i pravnik NUNS-a Rade Đurić.

Dva ranjavanja dece iz vazdušne puške u nekoliko dana. Ko u Srbiji poseduje ovo oružje, koliko je opasno i zbog čega je moguće da se isto nabavi samo uz posedovanje lične karte? Više u priči Miloša Đošića.

Ministarstvo i prosvetari postigli dogovor: Кo napadne lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine. Jesu li prosvetari očekivali da će do ovog dogovora zaista i doći?

Izborna kampanja pri kraju. Šta smo gledali tokom predizborne trke, i koje učesnike smo gde i koliko imali prilike da vidimo? Šta su poručili, ali i šta su građani od svega toga čuli? Gosti Newsnight-a su Zoran Gavrilović (BIRODI) i marketinški stručnjak Igor Avžner.

Newsnight večeras od 20 sati sa Ivanom Momčilović Odobašić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!