Newsnight: Led televizorima i trimerima u „lov“ na glasove

Vesti 28. nov 202314:45 0 komentara
N1

Udruženje građana "Lokalna alternativa" iz Vrbasa upozorava na, kako kažu, zloupotrebe korisnika socijalne pomoći u stranačke svrhe. Oni su svedočili deljenju skupih poklona, televizora, aparata bele tehnike, igračaka za decu, porodicama slabijeg materijalnog stanja sa te opštine.

I dok Srpska napredna stranka iz Vrbasa na društvenim mrežama deli i fotografije ove „akcije“ uz tvrdnju da su prihodi za poklone obezeđeni ličnim donacijama članova i simpatizera stranke, aktivisti tog udruženja tvrde da vladajuća stranka na ovaj način kupuje glasove birača. O tome u Newsnight-u večeras govori Saša Mirković, aktivista iz Ravnog sela a, do sada prijavljene nepravilnosti i zloupotrebe, analiziramo sa bivšom članicom RIK-a, Sonjom Brkić.

Do izbora je ostalo 19 dana. Predstavnici Srpske napredne stranke i Socijalističke stranke Srbije još se ne odazivaju na naše pozive za gostovanjem. Šta bi u Srbiji menjali da su na vlasti govore predstavnici opozicije, Zdravko Ponoš i Predrag Voštinić.

A zašto je važno da svaki građanin iskoristi svoje pravo glasa i da li je najava predsednika Aleksandra Vučića da će objaviti knjigu „dobrih i pristojnih ljudi“ odgovor na „Proglas“, pitamo novinara Pecu Popovića, jednog od pokretača te inicijatve.

Pratimo i posledice snežne oluje u Srbji i najavu ledene kiše, iz Vranja će nam se uključiti komandant Vatrogasno-spasilačke brigade tog grada, Dejan Stanojević.

Program vodi Ivana Momčilović Odobašić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!