Newsnight o severu Kosova, protestu i provokatorima, kampanji protiv novinara UM

Vesti 30. maj 202316:29 0 komentara
N1

Posle sukoba, noć je na severu Kosova protekla mirno. Građani su i danas okupljeni ispred opština Leposavić i Zvečan, a ispred njih su snage KFOR-a sa opremom sa razbijanje demonstracija. Pratimo razvoj događaja na terenu, a u emisiju će nam se uključiti novinarka RTV KiM Zorica Vorgučić.

Narodni poslanici iz stranaka opozicije koje organizuju protest „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić, Slavica Radovanović i Srđan Milivojević će sutra održati sastanak u Policijskoj upravi za Grad Beograd sa načelnikom Veselinom Milićem.

Organizatori protesta navode da žele da spreče da provokatori promene nenasilan oblik protesta. Poslednji protest prošao je mirno, ali je grupa mladića posle poziva organizatora da se svi raziđu pokušala da uđe u RTS. U tome su ih sprečili neki od opozicionih poslanika, ali i redari na protestu. A jedan od njih, Ivan Kolarik iz Pokreta „Ne davimo Beograd“, biće naš gost.

Posle skupa „Srbija nade“ i poslednjeg protesta „Srbija protiv nasilja“ usledila je još jedna kampanja državnih funkcionera, anonimnih profila na društvenim mrežama i provladinih medija protiv reportera koji rade u medijima koji posluju u okviru United Media. Njima se pripisuje da su organizatori protesta protiv režima, da cenzurišu neistomišljenike, ali i da pozivaju na nasilje. Šta na sve to kažu sami novinari koji su meta napada, ali i medijski stručnjaci, pogledajte u priči Mladena Savatovića.

Gost emisije biće profesor Fakulteta dramskih umetnosti Nebojša Romčević.