Newsnight od 20h: Plate funkcionera za građane „puste želje“

Vesti 21. feb 202416:16 0 komentara
N1

Kolike su plate javnih funkcionera? Šta sve poseduju i da li sve to prijavljuju Agenciji za borbu protiv korupcije? Kako su stekli ono što imaju i zašto ovi podaci običnom građaninu izgledaju kao "puste želje"? Gosti Newsnight-a biće Petrica Đaković, novinarka Forbes Srbija i Božo Drašković, bivši član Odbora agencije za borbu protiv korupcije.

Novi potresi na političkoj sceni Srbije. Iz pokreta „Mi – glas iz naroda“ izašli Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić. Šta to znači za buduću beogradsku vlast? Menja li odnose snaga između SPN, SNS i SPS? U isto vreme izveštaja ODIHR-a još uvek nema, a kraj februara za kad je najavljen samo što nije. „ProGlas“ objavio listu načelnih i konkretnih minimalnih uslova za nove izbore. Hoće li ih biti? O tome razgovaramo sa profesorom na Pravnom fakultetu, Miodragom Jovanovićem.

Jesu li Srbi zavisni od lekova? Više od 5 miliona anksiolitika, od toga preko 2,5 bromazepama popijeno je tokom prošle godine. Zašto se poseže za lekom, dok je i dalje stigma ići na psihoterapije? Šta nas toliko uznemirava, i koliko smo ankciozni i depresivni? Zbog čega je u svemu tome i mnogo mladih? O tome razgovaramo sa psihološkinjom Tatjanom Prokić.

U narednim satima očekuje se da na površnu Zemlje padne jedan od prvih evropskih satelita, poznat kao ERS-2, lansiran 1995. godine. U to vreme ERS-2 je, kao najnovija opservaciona platforma, najavio dolazak tehnologije koja se danas svakodnevno koristi za nadzor planete. Šta njegov povratak znači, objasniće nam naučni novinar Slobodan Bubnjević.

Newsnigh večeras od 20 sati sa Ivanom Momčilović Odobašić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!