Newsnight, večeras u 21h: Kuda idu srpski lekari

Vesti 08. feb 202316:44 1 komentar
N1

Više od 11.000 ljudi je poginulo, a desetine hiljada su povređene. Nastavljamo da pratimo posledice razornog zemljotresa u Turskoj. Iz Gaziantepa nam se javlja novinar Turske radio televizije Aksel Zaimović.

Nijedna vlast od 2000. do danas nije propustila da obeća temeljnu reformu zdravstvenog sistema kao i rekonstrukcije bolnica i domova zdravlja.

Na društvenim mrežama, u jeku epidemije COVID-19, delile su zastrašujuće fotografije nastale u Klinici za infektivne bolesti. Nakon što su nas vladajući uveravali da takve prizore građani više neće gledati, unutrašnjost Klinike za endokrinologiju i dijabetes Univerzitetskg kliničkog centra Srbije demantovala je obećanja. O srpskim bolnicama i uslovima rada lekara, u priči Nikole Milosavića Aleksića.

Osim toga, analiziramo i zašto lekari odlaze iz Srbije, gde idu, koliko ih nedostaje i mogu li da prestignu plate svojih kolega iz regiona.

Gosti emisije biće ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Nenad Rašić i profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare