Newsnight, večeras u 21h: N1 u potrazi za zlatom

Vesti 31. jan 202313:49
N1

U izjavi predsednika Aleksandra Vučića da je pronađena još veća količina zlata i to u najsiromašnijim krajevima zemlje, prepoznali su se stanovnici juga Srbije. Prema zvaničnim podacima Ministarstva rudarstva i energetike, na 30 lokacija u Srbiji različite firme vrše ili su vršile ispitivanja terena, od toga je njih desetak na jugu Srbije. Ekipa N1 krenula je put juga kako bi otkrila veruju li meštani da zlata ima i da li u tome vide svoju šansu, više u priči Gordane Bjeletić.

A u analizi Vanje Đurić istražujemo hronologiju odnosa Srbije i Hrvatske. Bivše hrvatske vlasti u Beograd su donosile na hiljade stranica prevedenih dokumenata potrebnih za aplikaciju zemlje za članstvo u Evropskoj uniji, bivši predsednici dve zemlje, Ivo Josipović i Boris Tadić gajili su i privatne, prijateljske odnose. Dolaskom naprednjaka na vlast, odnosi na relaciji Beograd-Zagreb u jednom trenutku su skoro bili zamrznuti da bi se, gotovo u danu, reanimirali posetom beogradske delegacije Zagrebu na Božić.

Ko isključuje pa uključuje dobrosusedske odnose, biće tema i razgovora u studiju jer nam se iz Brisela uključuje hrvatski parlamentarac iz SDP Predrag Matić.

Komentari

Vaš komentar