Newsnight, večeras u 21h: Šta se dešava iza zidina Kremlja?

Vesti 18. apr 202314:54 0 komentara
N1

Ruski opozicionar Vladimir Kara-Murza, koji je optužio Aleksandra Vulina da ga je u Beogradu u ime Rusije špijunirao, osuđen je na 25 godina zatvora zbog kritika u vezi sa ratom u Ukrajini, koje je sud označio kao izdaju.

Drugi opozicionar Aleksej Navaljni nalazi se u zatvoru i u lošem je zdravstvenom stanju. Njegovi advokati i glasnogovornici tvrde da ga vlast truje. I dok zaraćene strane i njihovi saveznici izveštavaju o različitim brojevima stradalih u Ukrajini, ono što je sigurno je da je Rusija ušla u drugi talas mobilizacije sa ciljem da na frontu bude 400.000 ljudi. Da li Putin gubi snagu? Ima li ruska opozicija šanse i šta će proleće promeniti na ukrajinskom frontu, reći će nam opozicionar i advokat Dmitrij Zahvatov, prijatelj osuđenog Vladimira Kara-Murze.

Beograd na vodi je bio predizborno obećanje tada kandidata za gradonačelnika, a danas predsednika Srbije u drugom mandatu Aleksandra Vučića. Predstavljen je kao projekat od nacionalnog značaja koji će pokrenuti Beograd, ali i čitavu Srbiju, a ispostavilo se da je reč o jednom od najkontroverznijih projekata u Srbiji. Istražujemo, šta je sve do sada izmešteno zbog Beograda na vodi i na koji način je promenio gradski pejzaž.

U poslednje vreme novinari nezavisnih medija sve češće su na meti napada predstavnika vlasti i provladinih tabloida. Posebno su na udaru novinari United Media grupe, ali i ostali nezavisni novinari. Zašto i ko nas deli na podobne i nepodobne novinare i koliko opasna ova podela može da bude, pitamo profesorku FPN-a Aleksandru Krstić i glavnog urednika lista Danas Dragoljuba Dražu Petrovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!