Ni posle šest meseci nije otkriveno ko je podmetnuo požar na imanju opozicionog političara

Vesti 17. apr 202413:10 2 komentara
N1

Požar u dvorištu Momčilovića, u mestu Jugbogdanovac kod Prokuplja, izbio je u noći između 16. i 17. novembra prošle godine, kada je neko benzinom polio 12 mašina za prskanje voća.

Momčilović je agenciji Beta kazao da je istraga protiv NN lica zbog krivičnog dela „izazivanje opšte opasnosti“ pokrenuta u Opštinskom javnom tužilaštvu u Prokuplju, ali da pomaka nema.

Povezano:

„Više puta sam se interesovao u policiji i tužilaštvu, ali uvek mi je saopštavano da je istraga u toku. Nemam ni sa kim neraščišćene račune i verujem da je ovo urađeno iz političkih razloga, i upravo zbog toga istraga tapka u mestu. Mašine su zapaljene u vreme predizborne kampanje, kada sam predvodio opozicionu odborničku listu DS-NPS“, kazao je Momčilović.

U podmetnutom požaru je uništeno 12 atomizera proizvedenih u Momčilevićevoj radionici i naneta šteta, prema njegovim rečima, iznosi više od 50.000 evra.

„Možda neko želi da se ovo zataška i zaboravi, ali ja od ovoga neću odustati. Tražim da se pronađe ne samo počinilac, već i motivi zašto je to neko uradio i po čijem nalogu“, kazao je Momčilović.

Pogledajte šta je zabeležila ekipa N1 odmah posle incidenta:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare